Ξεκίνησαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία - iefimerida.gr

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία

Ξεκίνησαν οι κατά προτεραιότητα προσλήψεις αναπληρωτών στα ειδικά σχολεία/Φωτογραφία: ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/ Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προτεραιότητα στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα ΚΕΔΔΥ και τις ΕΔΕΑ, ξεκίνησαν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία.

Η πρώτη φάση των προσλήψεων 2.521 αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ολοκληρώνεται, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και από σήμερα.

Oι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα προβούν στις προσλήψεις, σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, προκειμένου τα μέλη του ΕΕΠ και ΕΒΠ να βρίσκονται στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα.

«Κατ' αρχήν βάσει των διεθνών συμβάσεων, της χάρτας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και του ελληνικού Συντάγματος, η προτεραιότητα αυτή θα έπρεπε να δίδεται εδώ και χρόνια» σημειώνει στο αθηναϊκό πρακτορείο ο εκπαιδευτικός Στάθης Καρπενισιώτης, πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΤΕΑ).

Επεσήμανε δε, ότι «παρά τη θεαματική αύξηση των προσλήψεων τα δυο -τρία τελευταία χρόνια, το βασικό ζητούμενο παραμένουν οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού».

Οι πιστώσεις για τις ανωτέρω προσλήψεις διατίθενται από προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκπαιδευτικοί προσλήψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ