Από Σύρος πρόσφυγας... εκατομμυριούχος επιχειρηματίας -Η ιστορία του Μοχάμεντ Γκανέμ [βίντεο] - iefimerida.gr

Από Σύρος πρόσφυγας... εκατομμυριούχος επιχειρηματίας -Η ιστορία του Μοχάμεντ Γκανέμ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μοχάμεντ Γκανέμ είχε, όπως πολλοί άλλοι, την δική του επιχείρηση στην Συρία την οποία όμως αναγκάστηκε να κλείσει εκεί λόγω του πολέμου.

Φτιάχνοντας γυναικεία παπούτσια και ως επί το πλείστον παντόφλες, ο Μοχάμεντ ξεκίνησε έχοντας προσωπικό μόλις 25 άτομα.

Ωστόσο, η αγάπη του για την δουλειά του δεν σταμάτησε, ακόμη κι όταν αναγκάστηκε να φύγει ως πρόσφυγας από την πατρίδα του.

Όπως αναφέρει στο BBC, ίδιος άνοιξε για πρώτη φορά την επιχείρησή του το 2013, αλλά την ίδια χρονιά έφυγε από το Χαλέπι εξαιτίας του πολέμου.

Σε αντίθεση με άλλους συμπατριώτες του,ο Μοχάμεντ είχε ήδη βγάλει διαβατήριο κι έτσι κατάφερε κι εγκαταστάθηκε νόμιμα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη Γκατζιάντεπ, η οποία ήταν και η πιο κοντινή πόλη από το Χαλέπι.

Κάνοντας ακριβώς την ίδια δουλειά που έκανε και στην Συρία και δημιουργώντας τα ίδια σχέδια, ο Γκάνεμ δεν επαναπαύτηκε και προσπάθησε να εξελίξει την δουλειά του στην γειτονική χώρα.

Με τον καιρό προσέλαβε κι άλλο προσωπικό, αύξησε την παραγωγή (και τα σχέδια), με αποτέλεσμα ο Μοχάμεντ όχι μόνο σήμερα να έχει 1.000 άτομα προσωπικό, αλλά και να βγάζει συνολικό τζίρο κάθε χρόνο περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια.

«Με την βοήθεια του Θεού, αν καλυτερέψουν τα πράγματα στην χώρα μας φυσικά και θα γυρίσουμε πίσω στην Συρία. Θα κάνουμε την χώρα μας δυνατή ξανά και θα την χτίσουμε εξ αρχής», ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύρος πρόσφυγας παπούτσια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ