Με μεγάλες εκκρεμότητες η Ελλάδα στο EWG -Δύσκολα η εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Με μεγάλες εκκρεμότητες η Ελλάδα στο EWG -Δύσκολα η εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ

AP Photo/Thierry Monasse
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργο Χουλιαράκη με αφορμή το σημερινό Euroworking Group στο οποίο θα επιχειρηθεί να γίνει ένας πρώτος προγραμματισμός για τις επόμενες κινήσεις του ελληνικού προγράμματος.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σημαντικές εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει καθυστερήσει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την αγορά και το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων αναμένεται να καθυστερήσουν την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ. Κολλήματα προκαλούν και οι ενστάσεις σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το οποίο οι θεσμοί είναι πιθανό να ζητήσουν ακόμα και την καθυστέρηση της ψήφισής του.

Παράλληλα, στο σημερινό Euroworking Group αναμένεται να τεθεί και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ λόγω της συνεχιζόμενης δίωξής του.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα για την ελληνική κυβέρνηση δεν σταματούν εκεί καθώς δυσκολεύεται να προχωρήσει το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και να περικόψει τις σπατάλες των υπουργείων κατά τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ ώστε να γίνουν οι πληρωμές των κοινωνικών επιδομάτων από το νέο έτος. Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν ότι για την πληρωμή τους υπολείπονται περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Στην περίπτωση πάντως που οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τα τεχνικά κλιμάκια που θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εξετάσουν όλες τις παραπάνω εκκρεμότητες και έτσι το θέμα της εκταμίευσης της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ θα μετατοπιστεί για το Eurogroup της 15ης Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, οι επικεφαλής των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα μετά τις 15 Οκτωβρίου όταν και ολοκληρώνεται τη Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ.

Την Τρίτη η συνάντηση Τσακαλώτου Μοσκόβισι

Την Τρίτη, ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να συναντηθούν με τον ευρωπαίο επίτροπος, αρμόδιο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Κυριακή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera», ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα λέγοντας τα εξής: «Πρόκειται για σκάνδαλο σχετικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι επειδή οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να λαμβάνεις αποφάσεις με αυτό τον τρόπο για το μέλλον ενός λαού, το να επιβάλλονται λεπτομερείς αποφάσεις στον τομέα των συντάξεων, της αγορά εργασίας. Αναφέρομαι στις κύριες λεπτομέρειες από τις οποίες εξαρτάται η ζωή μιας χώρας. Οι λεπτομέρειες αυτές αποφασίσθηκαν μέσα σε έναν Οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, από τεχνοκράτες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εκ μέρους ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να γνωρίζουν τι πραγματικά λεγόταν, χωρίς αμετάβλητα κριτήρια ή μια ενιαία γραμμή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroworking Group υποδόση 800 εκατ. ευρώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ