Μέρκελ και Σουλτς κόβουν τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας - iefimerida.gr

Μέρκελ και Σουλτς κόβουν τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε η τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Μάρτιν Σουλτς.

Και οι δύο υποψήφιοι για την Καγκελαρία της Γερμανίας κλήθηκαν να απαντήσουν για το θέμα της Τουρκίας αλλά και για το τι θα κάνουν στην περίπτωση που εκλεγούν.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την εκτίμηση πως η Τουρκία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως προειδοποίησε πως οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία δεν πρέπει να διακοπούν αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας πως ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σούλτς υποστήριξε πως, αν εκλεγεί καγκελάριος της Γερμανίας, θα διακόψει τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την ΕΕ.

«Όταν γίνω καγκελάριος, θα ακυρώσω τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Σουλτς.

«Κανένας γερμανός πολίτης δεν μπορεί να ταξιδεύει πλέον με ασφάλεια στην Τουρκία», τόνισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι τους περασμένους μήνες τέθηκαν υπό κράτηση στην Τουρκία 12 γερμανοί πολίτες με πολιτικές κατηγορίες.

«Όποιος κι αν είναι ο επόμενος καγκελάριος έχει τη αποστολη να πει στην Τουρκία για να προστατεύσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας: όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν παραβιαστεί και γι' αυτό αυτή η χώρα δεν μπορεί πλέον να γίνει μέλος της ΕΕ», συμπλήρωσε.

Μέρκελ και Σουλτς κόβουν τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας | iefimerida.gr 0
Μέρκελ και Σουλτς κόβουν τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας | iefimerida.gr 1

Πηγή Φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Σουλτς Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ