Γρανίτα ροδάκινο

Γρανίτα ροδάκινο

Θα την λατρέψετε και θα επωφεληθείτε από τα υπέροχα ροδάκινα εποχής. Γίνεται πανεύκολα, σε λίγα λεπτά!

Υλικά

  • 600 γραμμάρια ροδάκινα ώριμα
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120 γραμμάρια νερό
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρουν καλά βράση τα κατεβάζουμε
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει πολύ καλά
  • Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού
  • Τα πολτοποιούμε και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ροδάκινα και το σιρόπι
  • Ανακατέψτε καλά, τοποθετήστε στην κατάψυξη
  • Κάθε μισή ώρα βγάζουμε τη γρανίτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα: φέρνουμε το μείγμα από τις άκρες στο κέντρο
  • Κάντε τη διαδικασία πέντε φορές ώσπου να παγώσει η γρανίτα παντού και να γεμίσει κρυστάλλους στο εσωτερικό της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.