Γεννηματά: Ζητώ καθαρή εντολή για τις ανατροπές στην πολιτική και στη χώρα - iefimerida.gr

Γεννηματά: Ζητώ καθαρή εντολή για τις ανατροπές στην πολιτική και στη χώρα

Η Φώφη Γεννηματά /Φωτογραφία: Aggelos Barai / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθαρή εντολή ζητά η Φώφη Γεννηματά, από τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς ενόψει της διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού στον υπό σύσταση φορέα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία» στόχος είναι η δημιουργία ρεύματος πλειοψηφίας που θα στηρίξει την προοδευτική διακυβέρνηση

«Όσο με αφορά, για την επιτυχία αυτού του στόχου και τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές στην πολιτική και στη χώρα ζητώ καθαρή εντολή».

Για τις ενστάσεις ΔΗΜΑΡ-Ποταμιού

Η Φώφη Γεννηματά απαντά και στις ενστάσεις ΔΗΜΑΡ και Ποταμιού για διπλή κάλπη.

«Σέβομαι και συνεκτιμώ όλες τις απόψεις» λέει και υπενθυμίζει ότι η ίδια πήρε τις σχετικές πρωτοβουλίες και πως «δεν είμαστε στο ξεκίνημα αλλά στο τέλος μια διαδρομής. Έχουμε κάνει συγκεκριμένα βήματα που έχουν οδηγήσει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκλογή Επικεφαλής. Ο νέος φορέας έχει προταθεί με βάση σαφές ιδεολογικό στίγμα, πολιτική ταυτότητα, προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο όπως αυτά έχουν προσδιορισθεί από το ομόφωνο πόρισμα της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου (με Ποτάμι), καθώς και του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υπάρχει ισχυρή πολιτική και προγραμματική βάση συνεννόησης και συν - αντίληψης για τη δημιουργία του νέου φορέα. Προχωρούμε λοιπόν τώρα στην εκλογή Επικεφαλής και διεξαγωγή Συνεδρίου εκλογής των συλλογικών οργάνων που καθιστούν πλήρη την πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του νέου φορέα. Η δυναμική του εγχειρήματος θα καθορίσει και τη συνέχεια για τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν. Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο από τα μέλη τους με τις δικές τους δημοκρατικές διαδικασίες.

Αναφερόμενη στις εκλογές η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «ο λαός θα μας φέρει στην πρώτη γραμμή. Οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις» ενώ για τις μετεκλογικές συνεργασίες σημειώνει με νόημα: «Κανείς δεν μπορεί ερήμην της νέας λαϊκής ετυμηγορίας και με γνώμονα τα ποσοστά του χθες να προεξοφλεί συνεργασίες και πρωτοβουλίες. Σε κάθε περίπτωση δεν λειτουργούμε με βάση αποκλεισμούς και μέτωπα, λειτουργούμε θετικά, γι’ αυτό επιδιώκουμε την εθνική συνεννόηση.

Μετά από επτά χρόνια κρίσης και διχαστικής πολιτικής είναι προκλητικό για τον πολίτη να μην υπάρχει εθνική γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Εμείς αυτό θα επιδιώξουμε, εθνική γραμμή και προοδευτική διακυβέρνηση και ζητάμε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από τους πολίτες».

Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιχειρεί να καθηυχάσει τις ενστάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη που ζητά να υπάρχει η δυνατότητα και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να ψηφίσουν οι έλληνες του εξωτερικού.

«Η όλη προσπάθεια και ο συνολικός σχεδιασμός έχει τριπλό στόχο.

  1. Την προσέλκυση και διευκόλυνση όλων των πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού.
  2. Την πλήρη διασφάλιση της αξιοπιστίας, της διαφάνειας, του αδιάβλητου της διαδικασίας και της μυστικότητας της ψήφου.
  3. Ασφαλές και λειτουργικό σύστημα που θα εγγυάται την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η μη διερεύνηση και αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που μπορεί να συμβάλλει στο πρώτο θα ήταν τεράστιο λάθος, αλλά και το παραμικρό περιθώριο για αστοχία στο δεύτερο και στο τρίτο θα ήταν καταστροφή.

Στη βάση αυτή η επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Ν. Αλιβιζάτο είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θα βρει τις βέλτιστες λύσεις για όλα τα διαδικαστικά θέματα» τονίζει η κα Γεννηματά.

Ο χρόνος τους τελειώνει

Η Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στην κυβέρνηση η οποία όπως λέει «στην απελπισμένη αναζήτηση ενός ψευδεπίγραφου success - story πάνω στα ερείπια της πολιτικής του 2015 και του 2016 δείχνει το πολιτικό θράσος αλλά και το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης κι ενός Πρωθυπουργού που έχει χάσει οριστικά την εμπιστοσύνη των πολιτών». Προβλέπει δε ότι «η κυβερνητική πολιτική είναι μία «φούσκα» έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή» και πως «ο χρόνος τους τελειώνει».

Η καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς συγκυβερνά

Η Φώφη Γεννηματά καταγγέλλει εκ νέου την «φιλοκυβερνητική πτέρυγα της δεξιάς» αναφερόμενη την Καραμανλική πτέρυγα. «Μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν βλέπει ότι συγκεκριμένο τμήμα της δεξιάς συγκυβερνά αποφασιστικά μέσω απεσταλμένων και αντιπροσώπων.. Δανείζουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποσυστήματα επιρροής με αντάλλαγμα το ξέπλυμα των ευθυνών για την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Η ασυλία της περιόδου 2004-2009 είναι το αντάλλαγμα που τους προσφέρει ο κ. Τσίπρας και σ’ αυτό συμπράττει συνειδητά ο κ. Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώφη Γεννηματά ΠΑΣΟΚ Κεντροαριστερά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ