Μπαράζ κλειστών συσκέψων στο Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ και... Μακρόν - iefimerida.gr

Μπαράζ κλειστών συσκέψων στο Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ και... Μακρόν

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι συσκέψεις στο πρωθυπουργικό επιτελείο αυτές τις ώρες είναι συνεχείς, καθώς αντιμετωπίζουν ως ενιαίο πολιτικό γεγονός τα παραπάνω, επιδιώκοντας να εισπράξουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη τόσο σε πολιτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Μεγάλη σημασία, επίσης, δίνουν στις ομιλίες που θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός από κοινού με τον πρόεδρο Μακρόν. Την Πέμπτη στην Πνύκα και την Παρασκευή το πρωί στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Χωρίς υποσχέσεις αυτή τη φορά

Σε ό,τι αφορά πάντως στην προετοιμασία για τη ΔΕΘ, το βάρος δίνεται στα της επιδιωκόμενης ανάπτυξης, με στόχο την έξοδο από το πρόγραμμα και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018. Ενώ δεν αναμένονται μεγάλα λόγια σε επίπεδο εξαγγελιών, παρά μόνο κοινωνικές παροχές χωρίς κόστος, δεδομένων των ασφυκτικών δημοσιονομικών συνθηκών.

Συν τοις άλλοις, βρίσκεται προ των πυλών η έναρξη της τρίτης αξιολόγησης και ουδείς μπορεί να εφησυχάζει για τη στάση των δανειστών και δη του Ταμείου να ζητήσει την επίσπευση των μέτρων που ψηφίστηκαν για τη διετία 2019-2020.

«Συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια»

Τέλος, το στίγμα όσων αναμένεται να αναπτύξει ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στο Βελλίδειο δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος με συνέντευξή του («Εποχή») αναφέρει: «Το ζήτημα που ανοίγεται είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί κάποιος την κανονικότητα. με όρους αναδιανομής, κοινωνικού κράτους και προστασίας των εργασιακών σχέσεων ή προς όφελος της εγχώριας επιχειρηματικής ολιγαρχίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΘ μακρον Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ