Στο μικροσκόπιο του EWG τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο του EWG τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς γ' αξιολόγησης από Δευτέρα το EWG/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τροχιά αξιολόγησης μπαίνει από τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ να μπαίνουν στο μικροσκόπιο του EuroWorking Group.

Στη συνάντηση της ομάδας του EWG η ελληνική πλευρά θα πρέπει να παρουσιάσει τα απαιτούμενα στοιχεία που αφορούν στη μέχρι τώρα πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και να ζητήσει την καταβολή της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, θα πρέπει να ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους για τις εξελίξεις στην εφαρμογή της εργαλειοθήκης 1 και 3 του ΟΟΣΑ, για τα κλειστά επαγγέλματα, τις αποκρατικοποιήσεις, τον μηχανισμό claw back του ΕΟΠΥΥ, την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να προχωρήσει στη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κ.α.

Επιπλέον θα γίνει μια πρώτη καταγραφή των 113 προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης ενώ την Τρίτη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει συνάντηση με τον Πιέρ Μοσκοβισί. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης θα βρεθούν στις Βρυξέλες με τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο προκειμένου να συζητήσουν τις εκκρεμότητες τις οποίες άμεσα πρέπει να κλείσουν ενόψει της τρίτης αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EWG τρίτη αξιολόγηση υποδόση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ