Χάρης Θεοχάρης: Με ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Χάρης Θεοχάρης: Με ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι σημαντικές, διατηρώ ωστόσο επιφυλάξεις όταν προηγείται η εκλογή αρχηγού χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί το πολιτικό στίγμα, οι θέσεις και οι ενδεχόμενες συνεργασίες», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 και στον Παύλο Τσίμα.

«Η παρουσία του κ. Αλιβιζάτου δίνει εχέγγυα για την ομαλότητα της διαδικασίας, αλλά πρέπει να εξελιχθεί ομαλά και η διαμόρφωση του χώρου. Αν αφεθούν κομβικά σημεία να αποσαφηνιστούν αργότερα, μπορεί να ναρκοθετηθεί η προσπάθεια στην πράξη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στις διεργασίες, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση είναι το μεγάλο ζητούμενο γιατί μόνο μια νέα γενιά άφθαρτη μπορεί να σηματοδοτήσει το καινούργιο. Εφόσον υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, θα προσπαθήσω κι εγώ να βοηθήσω με τις δυνάμεις μου».

Σε σχέση με τις οικονομικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα παρατήρησε ότι η προσπάθεια στροφής του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό δε φαίνεται πειστική. «Τα προβλήματα είναι πολλά και δε μπορεί να δοθούν λύσεις αποσπασματικές αν δεν υπάρχει συνεκτική πολιτική επενδύσεων. Η κυβέρνηση τη μία μέρα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας για να κρατήσει ένα αφήγημα ευημερίας και την επόμενη καταστρέφει επενδύσεις για να χαρούν οι αριστεροί μέσα στο κόμμα».

«Στον τομέα των εσόδων τα πράγματα δεν πάνε καλά, υπάρχει φορολογική κόπωση. Υπολογίζω ότι φέτος η φοροδιαφυγή αυξήθηκε κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το περσινό εξάμηνο, γεγονός που θα δυσκολέψει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της 3ης αξιολόγησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ