Γάλλος ΥΠΕΞ: Σε ένα μήνα ο Κιμ θα μπορεί να πλήξει στόχους σε ΗΠΑ και Ευρώπη - iefimerida.gr

Γάλλος ΥΠΕΞ: Σε ένα μήνα ο Κιμ θα μπορεί να πλήξει στόχους σε ΗΠΑ και Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο εφιαλτικό σενάριο έβαλε στο «τραπέζι» ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, που την Παρασκευή προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα πιθανώς να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πυρηνική επίθεση σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν χαρακτήρισε τις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ «ιδιαίτερα σοβαρές» και προέτρεψε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να προωθήσει το διάλογο για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης.

«Βλέπουμε μια Βόρεια Κορέα, στόχος της οποίας είναι να έχει στη διάθεσή του πυραύλους που μπορούν να μεταφέρουν ένα πυρηνικό όπλο, αύριο κιόλας» είπε ο Γάλλος υπουργός, και συμπλήρωσε: «Σε μερικούς μήνες, αυτό θα είναι μια πραγματικότητα. Εκείνη τη στιγμή, όταν θα έχει τη δυνατότητα να πλήξει τις ΗΠΑ ή ακόμη και την Ευρώπη – σίγουρα, όμως, την Ιαπωνία και την Κίνα- με πυρηνικό όπλο, η κατάσταση θα είναι εκρηκτική».

Γάλλος ΥΠΕΞ: Σε ένα μήνα ο Κιμ θα μπορεί να πλήξει στόχους σε ΗΠΑ και Ευρώπη  | iefimerida.gr 0


Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών / Φωτογραφία: (AP Photo/Karim Kadim)

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ακόμη πύραυλο, προκαλώντας εκ νέου τις ΗΠΑ. Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν άμεση.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον στο τραπέζι» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ενδεχόμενο λήψης στρατιωτικής δράσης είναι ανοιχτό.

Τα Ηνωμένα Έθνη έσπευσαν να καταδικάσουν την τελευταία δομική του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, ζητώντας από τη μυστικοπαθή χώρα να σταματήσει το εν λόγω πρόγραμμα.

«Επιστρέψτε στο δρόμο των διαπραγματεύσεων» προέτρεψε σήμερα και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ