Χίος: Αγνώριστο το ιστορικό Κάστρο, μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Χίος: Αγνώριστο το ιστορικό Κάστρο, μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θλίψη προκαλεί η κατάντια του πιο ιστορικού μνημείου της Χίου, του Κάστρου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα PolitisChios, εξαιτίας της γειτνίασης με τον καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, οι στοές του Κάστρου αποτέλεσαν καταφύγιο για εκατοντάδες άτομα που αναζήτησαν προστασία στο εσωτερικό του μνημείου.

Ξηλώνοντας τα προστατευτικά κάγκελα και σύρματα που είχε τοποθετήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, εν γνώσει της μάλιστα, δεκάδες μετανάστες εισέβαλλαν στο εσωτερικό ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν και χρησιμοποιώντας τον χώρο ως σημείο συνάθροισης μακριά από τα βλέμματα του προσωπικού του Δήμου αλλά και της Αστυνομίας.

Χίος: Αγνώριστο το ιστορικό Κάστρο, μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Με τον καιρό, στο εσωτερικό των τειχών αναπτύχθηκε ένας μικρότερος καταυλισμός, με την ανθρώπινη παρουσία να αφήνει τα σημάδια της ανεξίτηλα. Πλέον το εσωτερικό του επιθαλάσσιου τείχους δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν κοινό σκουπίδοτοπο με δεκάδες κιλά απορριμμάτων να είναι σκορπισμένα παντού. Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια γυάλινα και πλαστικά, παπούτσια, καρέκλες, χαρτόκουτες και χαρτιά, υπολείμματα τροφών και δεκάδες άλλα σκουπίδια συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα ενός μνημείου.

Χίος: Αγνώριστο το ιστορικό Κάστρο, μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Χίος: Αγνώριστο το ιστορικό Κάστρο, μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Πηγή Politis Chios


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίος ΚΑΣΤΡΟ ΧΙΟΥ σκουπιδότοπος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ