Ντινόπουλος: Είμαστε φτωχοί γιατί κάποιοι Ευρωπαίοι γίνονται πλουσιότεροι - iefimerida.gr

Ντινόπουλος: Είμαστε φτωχοί γιατί κάποιοι Ευρωπαίοι γίνονται πλουσιότεροι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά κατά της Γερμανίας, της Τρόικα και κατά του Νέου Μνημονίου εξαπέλυσε o βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας στο CNN, τονίζοντας ότι τα νέα μέτρα δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά επιτείνουν την ύφεση, αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο να μην τα ψηφίσει όταν έρθουν στη Βουλή.

«Βουλευτή και πρώην πολεμικό ανταποκριτή...» προσφώνησε τον Ντινόπουλο ο δημοσιογράφος του CNN Ρίτσαρντ Κουέστ και τον ρώτησε πόσο κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι έλληνες ηγέτες για τα νέα μέτρα. Ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι πρόκειται για μια υποχρεωτική συμφωνία και ότι υπάρχει πολύ οργή στην Ελλάδα γιατί «δεν βοηθά την οικονομία να κόβεις συνέχεια μισθούς να κόβεις τον κατώτατο μισθό». Απαντώντας στην ερώτηση αν η χρεοκοπία είναι η εναλλακτική επιλογή, ο Αργύρης Ντινόπουλος είπε ότι «αν οι Μέρκελ και ο Σαρκοζί θέλουν χρεοκοπία οι Έλληνες δεν θα τους κάνουν το χατίρι γιατί ξέρουν να μάχονται».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «ποιος θα πληρώσει τους τραπεζίτες και τους ιδιώτες που έχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου», ο Ντινόπουλος απάντησε ότι η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία, αλλά συμφωνία μεταξύ εταίρων τονίζοντας ότι το πακέτο βοήθειας που προτείνει η «αποκαλούμενη Τρόικα» οδηγεί στην ύφεση και όχι στην ανάπτυξη. «Που σημαίνει ότι ακόμα κι αν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν δεν λύνουν το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ακόμα ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα αλλά η κρίση είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Τόνισε δε ότι «οι Έλληνες γίνονται φτωχότεροι γιατί κάποιοι στην Ευρώπη (Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί) γίνονται πλουσιότεροι». Και προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα ακολουθήσουν Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία...

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ