«Πυρετός» για τη ΔΕΘ: Ο Τσίπρας βλέπει ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, τράπεζες - iefimerida.gr

«Πυρετός» για τη ΔΕΘ: Ο Τσίπρας βλέπει ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, τράπεζες

Συσκέψεις στο Μαξίμου /Φωτογραφία Αρχείου: Ιntime News-Μπαλτάς Κώστας

Με βασικό χαρακτηριστικό την ωραιοποίηση της οικονομικής πραγματικότητας, και λαμβάνοντας υπόψιν ότι η συγκυρία δε σηκώνει την παραδοσιακή παροχολογία, συνεχίζουν από την κυβέρνηση να υλοποιούν την επικοινωνιακή τους καμπάνια ενόψει ΔΕΘ.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο επικρατεί «πυρετός» συσκέψεων, σε καθημερινή βάση. Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει και η τελική... αξιολόγηση των σημειωμάτων που εστάλησαν από τους υπουργούς και οι προτάσεις που αυτά περιείχαν, ώστε αμέσως μετά, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού να καταλήξουν στο ποιες ακριβώς θα είναι οι εξαγγελίες και οι τελικές ανακοινώσεις.

Η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου για έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 φαίνεται πως αποτελεί μία από τις σταθερές, ενώ άγνωστο παραμένει φερ’ ειπείν αν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να στείλει μηνύματα για την Τρίτη αξιολόγηση που είναι προ των πυλών και ποια θα είναι αυτά.

Συνεχίζει το μπαράζ επαφών ο Τσίπρας

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει και σήμερα το μαραθώνιο επαφών και ζυμώσεων που έχει ξεκινήσει από τις αρχές της βδομάδας με εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας.

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου: στις 11 με την ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), στις 12 με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και στις 2.30 με τη ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων).

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση με ΝΔ

Στο μεταξύ, όσο περνούν οι μέρες εντείνεται η αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση. «Γραμμή» Μαξίμου, πάντως, φέρεται πως είναι πλέον η συνειδητή επιλογή να αγνοούν τις ανακοινώσεις της Πειραιώς και να μην απαντούν, σε μια προσπάθεια απαξίωσης της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα πάντα με όσα λένε στελέχη της κυβέρνησης που επιμένουν ότι δική τους προτεραιότητα είναι τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ