Αγριες συμπλοκές ακτιβιστών με αστυνομικούς στην Κολωνία - iefimerida.gr

Αγριες συμπλοκές ακτιβιστών με αστυνομικούς στην Κολωνία

Φωτογραφία αρχείου: Henning Kaiser/dpa via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγριες συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ ακτιβιστών και αστυνομικών στα περίχωρα της Κολωνίας στη Γερμανία.

Οι ακτιβιστές επιχείρησαν να καταλάβουν ορυχείο εξόρυξης άνθρακα, διακόπτοντας τη λειτουργία του ενόψει του Σαββατοκύριακού.

Οι πάνω από 6.000 διαδηλωτές από πολλές χώρες της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν στη Γερμανία, για να συμμετάσχουν στις 6ήμερες εκδηλώσεις ανυπακοής κατά των πολιτικών. Οι διαδηλωτές κατηγορούν τους πολιτικούς πως με τις αποφάσεις του καταστρέφουν τον πλανήτη, ενισχύοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές.

Οπως κατήγγειλαν, πολλοί ακτιβιστές μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού, για να τους απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον πέντε άτομα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά με το ιατρικό επιτελείο που συνόδευε την πορεία να τους περιθάλπτει.

Οι ακτιβιστές προχώρησαν με τα πόδια από τον καταυλισμό τους, μία απόσταση 8 χιλιομέτρων μέχρι το ορυχείο εξόρυξης άνθρακα, φορώντας μάσκες και λευκά ρούχα.

Η επόμενη μεγάλη συγκέντρωση ορίστηκε για τον Νοέμβριο, πριν τη Σύνοδο της Βόννης για το κλίμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κολώνια ακτιβιστές αστυνομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ