Ο Τραμπ θέλει να ακυρώσει νέο πρόγραμμα του Ομπάμα -Προστατεύει μετανάστες - iefimerida.gr

Ο Τραμπ θέλει να ακυρώσει νέο πρόγραμμα του Ομπάμα -Προστατεύει μετανάστες

Φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να τερματίσει την ισχύ του προγράμματος εποχής του Μπάρακ Ομπάμα, που προστάτευε σχεδόν 600.000 μετανάστες που εισήλθαν παράτυπα στις ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό μετέδωσε το το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News επικαλούμενο ένα ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησής του, προσθέτοντας πως αυτή η απόφαση, που ισχύει μέχρι σήμερα, αφορά και ανηλίκους.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι θα ακύρωνε όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του για τη μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένου του διατάγματος για την μη απέλαση μεταναστών που έφθασαν στις ΗΠΑ όταν ακόμη ήσαν ανήλικοι (Deferred Action for Childhood Arrivals, ή DACA).

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Τραμπ τείνει στο να τερματίσει την ισχύ του προγράμματος αυτού για όλες τις νέες αφίξεις αλλά απλώς να αφήσει όσους ωφελούνται από αυτό να παραμείνουν στη χώρα μέχρι να τερματιστεί η (διετής συνήθως) διάρκεια των αδειών παραμονής και εργασίας που τους έχουν δοθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ