Η Ουγγαρία χτίζει τείχος για τους μετανάστες και ζητά λεφτά από την ΕΕ - iefimerida.gr

Η Ουγγαρία χτίζει τείχος για τους μετανάστες και ζητά λεφτά από την ΕΕ

Τείχος 800εκατ. ευρώ χτίζει η Ουγγαρία /Φωτογραφία: Zoltan Gergely Kelemen/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουγγαρία περιμένει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή όπως ισχυρίζεται με το τείχος που χτίζει θα προστατεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες από τις «πλημμύρες των παράνομων μεταναστών».

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ να πληρώσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ για να συμβάλει η Ένωση στα έξοδα της χώρας για την κατασκευή τείχους, συμπεριλαμβανομένου και νέου φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ζόλταν Κόβατς, ο επικεφαλής προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Γιάνος Λάζαρ είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσει το 50% του συνολικού κόστους προστασίας των συνόρων έργου ύψους 800 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει επίσης να αποδειχθεί στην πράξη».

Η Ουγγαρία, υποστήριξε ο Λάζαρ, «προστατεύει όλους τους πολίτες της Ευρώπης από τις πλημμύρες των παράνομων μεταναστών», προειδοποιώντας ότι «δεν μπορούν να εφαρμοστούν δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Η Ουγγαρία άρχισε να κατασκευάζει συνοριακούς φράκτες στα σύνορά της με τη Σερβία, χώρα εκτός ΕΕ, το 2015, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης χωρίς την υποστήριξη της ΕΕ. Ένα δεύτερο φράχτη τελείωσε τον Απρίλιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της επεσήμανε ότι «δεν προωθεί τη χρήση των περιφράξεων και μόλις πρόσφατα καταρρίψαμε τείχη στην Ευρώπη, δεν θα πρέπει να τα ξαναυψώσουμε», δήλωσε ένας εκπρόσωπος το 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ουγγαρία τείχος μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ