Απαλό κέικ με ροδάκινα

Απαλό κέικ με ροδάκινα

Εχω ξαναπαρουσιάσει μια παρόμοια συνταγή, το κλαφουτί με κεράσια. Πάνω στην ίδια λογική είναι και το κέηκ με ροδάκινα.

Υλικά

  • 4 ροδάκινα ώριμα
  • 4 αυγά
  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ή φυστίκια σπασμένα [προαιρετικά, για γαρνίρισμα]

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (θερμοστάτης 6)
  • Βουτυρώστε καλά μια φόρμα -Κόψτε τα ροδάκινα, με την φλούδα και τοποθετήστε τα στην φόρμα
  • Σε μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη, το αλάτι -Προσθέστε το αλεύρι και τέλος το γάλα
  • Περιχύστε το μείγμα στη φόρμα, ρίξτε αμύγδαλα ή φυστίκια από πάνω, αν θέλετε, και ψήστε στον φούρνο για 40 λεπτά

Αν το κλαφουτί σας δεν βγει τέλειο και τα ροδάκινα έχουν «βυθιστεί» κάπως ή έχουν λιώσει, δεν πειράζει καθόλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.