Υψηλότερα από τις προβλέψεις ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη- Στο 1,5% τον Αύγουστο - iefimerida.gr

Υψηλότερα από τις προβλέψεις ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη- Στο 1,5% τον Αύγουστο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλότερα από τις προβλέψεις διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,5% από 1,3% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως θα διαμορφωθεί στο 1,4%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

H βελτίωση του πληθωριστικού δείκτη οφείλεται στον κλάδο της ενέργειας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο +4% από +2,2% τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, ο τομέας των υπηρεσιών διατηρήθηκε σταθερός στο 1,6%, των τροφίμων-αλκοόλ-καπνού στο 1,4% και των μη βιομηχανικών προϊόντων στο 0,5%.

Η άνοδος του πληθωρισμού αυξάνει και τις προσδοκίες πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να περιορίζει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Εξαιρουμένων των δυο πιο ευμετάβλητων στοιχείων, των μη κατεργασμένων τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός (δομικός πληθωρισμός) παρέμεινε σταθερός στο 1,3%, έναντι υποχώρησής του στο 1,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πληθωρισμός Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ