Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης τη στήριξη της κοινωνικής οικονομίας και ενόψει της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Impact Hub Athens.

Στέλνοντας σήμα στήριξης για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική ανταποδοτικότητα, ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του κτηρίου στου Ψυρρή και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με νέους ανθρώπους σε χαλαρό κλίμα, ενώ του εξήγησαν σε ποιο τομέα δραστηριοποιείται ο καθένας.

Κάποια στιγμή, μια κοπέλα του σύστησε έναν νεαρό Βρετανό, με τον οποίο μετά από επτά χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Ο Άλεξ είναι από την Αγγλία και μαθαίνει ελληνικά», είπε η κοπέλα.

«Α, είσαι Άγγλος δηλαδή», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ναι, τώρα μένω στην Αθήνα. Μου αρέσει η Ελλάδα», απάντησε ο Άλεξ, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει με χιούμορ:

«Αν τα πας καλά στην εκμάθηση των ελληνικών, μπορείς να γίνεις και υπουργός Οικονομικών κάποια στιγμή»!, υπαινισσόμενος ότι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μεγάλωσε και σπούδασε στη Σκωτία και δεν μιλάει καλά ελληνικά, τα κατάφερε.

Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Κατά τα άλλα, απευθυνόμενος στα μέλη του δικτύου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει και θα συνεχίσει να ενισχύει την ΚΑΛΟ θεσμικά και χρηματοδοτικά.

Τονίζοντας τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η ΚΑΛΟ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι προβάλλουν ένα άλλο τρόπο ζωής, ένα διαφορετικό σύστημα αξιών. Είπε ειδικότερα, ότι οι λέξεις κλειδιά στην Αλληλέγγυα Οικονομία, δεν είναι ο ανταγωνισμός και το κέρδος, αλλά η συνεργασία, η συνεργατικότητα, η αλληλοβοήθεια, η καινοτομία, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Τέτοια εγχειρήματα, σημείωσε, τα οποία στηρίζονται στη συνεργασία, την αλληλοβοήθεια, πειραματίζονται, και καινοτομούν, ενισχύουν την οικολογική συνείδηση, έχουν κοινωνικό όφελος και συμμετέχουν νέοι, είναι τα απαραίτητα συστατικά για την δημιουργία ενός ευοίωνου μέλλοντος.

Επισημαίνεται ότι το Impact hub Athens αποτελεί τμήμα ενός Παγκόσμιου Δικτύου, με μέλη σε 120 πόλεις, σκοπός του οποίου είναι να προσφέρει στήριξη (υποδομές, συμβουλευτική, κλπ) σε εγχειρήματα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ).

Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ τον πρωθυπουργό συνόδευσαν οι υπουργοί Έφη Αχτσιόγλου, Ράνια Αντωνοπούλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Eν τω μεταξύ, ο κ.Τσίπρας τουίταρε από το Impact Hub Athens: «Στο impact hub για την επιχειρηματικότητα που στοχεύει στην κοινωνική ανταποδοτικότητα & την συνεργασία και όχι αποκλειστικά στο κέρδος».

Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3

Ο πρωθυπουργός την Τρίτη επισκέφτηκε την «Παπαστράτος». Την Τετάρτη μίλησε για το Δημόσιο στο Μπενάκη και υποσχέθηκε προσλήψεις για τους νέους. Τρίτος σταθμός της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στον κόσμο των ελληνικών επιχειρήσεων και της εργασίας, ήταν το δίκτυο του Impact hub Athens, στου Ψυρρή, όπου επιχειρήσεις και επαγγελματίες εργάζονται για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πρότυπων business models με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 4
Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 5
Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 6
Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 7
Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 8
Τσίπρας τρολάρει... Τσακαλώτο: Αν μάθεις ελληνικά, θα σε κάνω υπουργό Οικονομικών [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας επίσκεψη καινοτομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ