Πτώση χωρίς τέλος στις τιμές των διαμερισμάτων -Πόσο κατρακύλησαν - iefimerida.gr

Πτώση χωρίς τέλος στις τιμές των διαμερισμάτων -Πόσο κατρακύλησαν

Φωτογραφία: SOOC/Nikos Libertas
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που οι ιδιοκτήτες ακινήτων ετοιμάζονται για άλλη μια χρονιά να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι η πτώση στην αγορά ακινήτων δεν έχει τέλος.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 οι τιμές των διαμερισμών -τόσο των παλιών όσο και των καινούργιων- συρρικνώθηκαν εκ νέου. Συγκεκριμένα οι τιμές των νέων διαμερισμάτων, -αυτών που είναι έως πέντε ετών- υποχώρησαν κατά 1,2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016 ενώ οι τιμές στα παλιά διαμερίσματα μειώθηκαν κατά 1,3%.

Από την ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε επίσης, ότι η πτώση στην Αθήνα ανήλθε στο 1,2%, στη Θεσσαλονίκη στο 1,3%, στις άλλες μεγάλες πόλεις στο 1,7% και στις λοιπές περιοχές της χώρας στο 0,6%.

Στο σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, τέλος, οι τιμές ήταν μειωμένες κατά 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2017 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των διαμερισμάτων ήταν 1,6% στην Αθήνα, 2,1% στη Θεσσαλονίκη, 2,3% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 1,2% στις λοιπές περιοχές της χώρας, ενώ για το σύνολο του 2016 η μείωση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2015 ήταν 1,8%, 3,5%, 2,3% και 3,0% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές διαμερισμάτων στο α’ τρίμηνο του 2017, κατέγραψαν πτώση κατά 1,7%, ενώ όσον αφορά το σύνολο του 2016, παρουσιάστηκε κάμψη κατά 2,4%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤτΕ Τιμές διαμερισμάτων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ