Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκπληξη προκαλεί η ιστορία της Άνγκελας Κινγκ, η οποία στα 23 της είχε εισχωρήσει στα σκοτεινά μονοπάτια του νεοναζισμού, με τα τατουάζ της να αποκαλύπτουν τις ακραίες της πεποίθησεις. Ωστόσο ο έρωτας της με μία μαύρη γυναίκα ήταν αρκετός για να την κάνει να αφήσει πίσω της το σκοτεινό παρελθόν της...

Έχοντας κάνει τατουάζ την σβάστικα στην πλάτη της, τους βίκιννγκς στο στήθος και άλλα ναζιστικά σημάδια σε όλο της το σώμα, με αποκορύφωμα το χαιρετισμό του Χίτλερ στο εσωτερικό των χειλιών της, η Άνγκελα μεγάλωσε σε μία οικογένεια με αυστηρές και συντηρητικές της αντιλήψεις. Παρακολουθούσε μαθήματα σε ένα ιδιωτικό σχολείο βαπτιστών, ενώ κάθε βδομάδα έδινε το παρών στις συνάξεις της καθολικής εκκλησίας.

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Επίσης μισούσε τους μαύρους, τους Εβραίους και όσους ήταν άλλης εθνικότητας, με την ίδια μάλιστα να παίρνει συχνά μέρος σε επιθέσεις εναντίον των παραπάνω.

Με την Κινγκ να νιώθει από νωρίς την έλξη της για το ίδιο φύλο, η ίδια το έκρυψε από όλους, ενώ μάλιστα η μητέρα της πάντα συνήθιζε να της λέει «Θα σε αγαπάω για πάντα, αρκεί να μην φέρει στο σπίτι (για σύντροφό σου )μαύρο άνθρωπο ή γυναίκα».

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η επαφή με τον νεοναζισμό ξεκίνησε από το σπίτι, αλλά έγιναν πιο έντονες όταν εντάχθηκε εντάχθηκε σε μια ρατσιστική ομάδα όσο ακόμη πήγαινε σχολείο.

«Μου είχαν πως οι Εβραίοι είχαν φέρει μαύρους ανθρώπους στην Αμερική για να θέσουν σε κίνδυνο την λευκή φυλή» θυμάται η Άνγκελα και συμπληρώνει «Ακούγεται γελοίο αλλά όταν είσαι αμόρφωτος ή προσπαθείς να ενταχθείς κάπου, ρουφάς τα πάντα σαν σφουγγάρι»

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Κινγκ παράτησε το σχολείο στα 16 και άρχισε να δουλεύει σε fast food. Η μητέρα της μάλιστα την έδιωξε από το σπίτι γιατί προκαλούσε πολλά προβλήματα κι εκείνη αναγκάστηκε να κοιμάται σε αυτοκίνητα και στους καναπέδες των φίλων της.

Η ίδια μάλιστα δεν άργησε να εμπλακεί σε ληστεία ενός καταστήματος στο Σικάγο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μετά από μερικές εβδομάδες και να μεταφερθεί στο ομορσπονδιακό κέντρο κράτησης στο Μαϊάμι.

Στη φυλακή ήρθε κοντά με γυναίκες διάφορων εθνικοτήτων, ενώ μία πρόσκληση σε ένα παιχνίδι ήταν αρκετή για την Κινγκ για να γίνει φίλη με μία Τζαμαϊκανή.

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Άνγκελα δεν έχει ξανακάνει παρέα με άτομο άλλης εθνικότητας και χρώματος, αλλά όπως αναφέρει η γυναίκα αυτή της φέρθηκε πολύ όμορφα από την πρώτη στιγμή που την γνώρισε.

Η ποινή της Κινγκ ήταν 5 χρόνια με αποτέλεσμα να γνωρίσει πολλές γυναίκες από άλλες εθνικότητες. Ωστόσο στην αρχή στάθηκε άτυχη, καθώς η παρέα της μεταφέρθηκε σε άλλες φυλακές και έμεινε μόνη, μέχρι να γνωρίσει μία άλλη Τζαμαϊκανή την οποία και ερωτεύτηκε.

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες] | iefimerida.gr 4



«Αρχίσαμε να μιλάμε για τις ζωές και καταλάβαμε πως ερχόμαστε από τόσους διαφορετικούς κόσμους, αλλά εν τέλει είχαμε και οι δύο τις ίδιες εμπειρίες από τους «δρόμους. Έτσι δεν αργησαμε να αντιληφθούμε πως είχαμε ερωτευτεί η μία την άλλη».

Η Κινγκ αναφέρει πως είχε γίνει άλλος άνθρωπος. Περνούσε πολλές ώρες με την Τζαμαϊκανή και μοιράζονταν μαζί το ίδιο κελί. Ωστόσο κρατούσαν κρυφή την σχέση τους.

Το τρυφερό ειδύλλιο τους τέλειωσε άδοξα, καθώς η σύντροφός της μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή.

Η ζωή όμως άλλαξε και για την Κίνγκ και μόλις βγήκε από την φυλακή το 2001, πήρε την ζωή στα χέρια της.

Έκρυψε τα τατουάζ της, άρχισε να γνωρίζει κι άλλους γκέι και πήρε την μεγάλη απόφαση να σπουδάσει κοινωνιολογία και ψυχολογία, έτσι ώστε να καταλάβει αν η εμπειρία της με τον εξτρεμισμό ήταν τελικά τόσο συχνό φαινόμενο της εποχής.

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το πιο σημαντικό είναι πως η Κινγκ αποφάσισε να βοηθήσει κι άλλα άτομα που ήταν σαν αυτή και είχαν ακραίες ιδέες, να αλλάξουν τις απόψεις τους και να ενσωματωθούν σωστά στην κοινωνία.

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η ίδια μάλιστα δημιούργησε ένα γκρουπ με το όνομα «Η Ζωή μετά το Μίσος» η οποία δέχονταν χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και δωρεές από απλούς πολίτες. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει περισσότεροι από 60 άνθρωποι από το γκρουπ της, στο οποίο η Κινγκ τόσο με τις γνώσεις της όσο και με την εμπειρία της τους βοηθούν να βρουν τον σωστό μονοπάτι στην ζωή τους.

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νεοναζί φυλακές γυναίκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ