Γεωργία: Μεγάλη φωτιά κατακαίει δάσος της χώρας -Απευθύνουν διεθνή έκκληση για βοήθεια - iefimerida.gr

Γεωργία: Μεγάλη φωτιά κατακαίει δάσος της χώρας -Απευθύνουν διεθνή έκκληση για βοήθεια

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διεθνή έκκληση για βοήθεια απηύθυναν οι αρχές της Γεωργίας για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς που κατακαίει το δάσος Αμπαστουμάνι, στα νότια της χώρας.

Ηδη η Ουκρανία έχει στείλει πυροσβεστικό αεροσκάφος ενώ και η Τουρκία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να στείλει δύο ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας Γκιόργκι Μχαμπρισβίλι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή επιχειρούν 1.000 πυροσβέστες, διασώστες και δασοφύλακες, ενώ πολλοί άλλοι είναι έτοιμοι να ριχθούν στη μάχη με τις φλόγες εάν χρειασθεί.

Ο Μχαμπρισβίλι πρόσθεσε οτι χθες βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις άνοιξαν ένα δρόμο τεσσάρων χιλιομέτρων μέσα στο δάσος, προκειμένου να καταστείλουν τους θύλακες φωτιάς.

Η φωτιά στο δάσος Αμπαστουμάνι ξέσπασε την Τρίτη το βράδι και γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αρκετές φωτιές έχουν ξεσπάσει αυτό τον μήνα στη χώρα, η μεγαλύτερη εκ των οποίων ήταν στο Φαράγγι Μπορτζόμι, στην κεντρική Γεωργία, η οποία έκαιγε επτά ημέρες πριν κατασβεσθεί εντελώς στις 28 Αυγούστου.

Οι αρχές της Γεωργίας διεξάγουν έρευνες για τον ενδεχόμενο εμπρησμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεωργία φωτιά ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ