Moody's: Αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Moody's: Αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2017 και το 2018 προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Το ισχυρό γερμανικό momentum θα οδηγήσει την οικονομία της ευρωζώνης σε ανάπτυξη μεγαλύτερη της δυναμικής της, αναφέρει η Moody’s και αναθεωρεί στο 2,1% τον στόχο για την ανάπτυξη του 2017 και στο 1,9% για το 2018, ενώ ειδικά για τη Γερμανία, προχωράει σε αναβάθμιση των προβλέψεων σε 2,2% και 2% για το 2017 και το 2018, αντίστοιχα.

Επί τα βελτίω τροποποιεί και τις εκτιμήσεις για το γαλλικό ΑΕΠ, το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,6% τόσο το τρέχον, όσο και το επόμενο έτος. Παρομοίως, βλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,3% για την επόμενη διετία στην Ιταλία, από 0,8% και 1% προηγουμένως.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Moody’s θεωρεί ότι, κατά τη διάρκεια του 2018, η ασκούσα νομισματική πολιτική θα καταστεί λιγότερο υποστηρικτική, καθώς θα ξεκινήσει η σταδιακή απόσυρση των μη διευκολυντικών μέτρων.

Για τις ΗΠΑ ο οίκος αναμένει ανάπτυξη 2,2% το 2017 και 2,3% το 2018, χαμηλότερα από το 2,4% και 2,5% αντιστοίχως. Οι αναθεωρήσεις το 2017 είναι αποτέλεσμα της ασθενέστερης επίδοσης του α΄ εξαμήνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ