Κεντροαριστερά: Σήμερα αποφασίζονται οι όροι και ο χρόνος εκλογής αρχηγού - iefimerida.gr

Κεντροαριστερά: Σήμερα αποφασίζονται οι όροι και ο χρόνος εκλογής αρχηγού

Φωτογραφία: ggelos Barai / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να οριστικοποιηθούν ο χρόνος και ο τρόπος εκλογής αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, συνεδριάζει στις 17:00 προκειμένου να οριστικοποιήσει τις τελευταίες εκκρεμότητες.

Μέχρι στιγμής, πιθανότερες ημερομηνίες για να διεξαχθεί η ψηφοφορία είναι η 5η και η 12η Νοεμβρίου (σε περίπτωση β’ Κυριακής).

Υποψήφιοι μέχρι στιγμής, επισήμως, είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Ραγκούσης. Την Πρασκευή, θα ανακοινώσει ην υποψηφιότητά του και ο Σταύρος Θεοδωράκης και αύριο Πέμπτη ο Γιάννης Μανιάτης.

Υποψήφιος θα είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος και θα το ανακοινώσει επισήμως, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι όροι που απαιτούνται για την υποψηφιότητα του αρχηγού μένει να διευκρινιστούν. Ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο τραπέζι οι εξής προτάσεις:

  • Να συγκεντρωθούν 1.000 υπογραφές (500 από την Αττική και 500 από την υπόλοιπη Ελλάδα).
  • Εγκυρες θα είναι οι υποψηφιότητες που θα κατατεθούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι υπογραφές θα πρέπει να παρουσιαστούν έως τις 18 Σεπτεμβρίου.
  • Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πληρώσουν ως εγγύηση από 10.000 ευρώ!

Τόσο το παράβολο με το δεκαχίλιαρο, όσο και το θέμα των υπογραφών έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις σε υποψηφίους.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει για διπλές κάλπες

Στους κόλπους της Κεντροαριστεράς υπάρχουν ακόμη διαφορετικές προσεγγίσεις τόσο για τυπικά όσο και ουσιαστικά ζητήματα. Η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει την διάλυση των υφισταμένων κομματικών σχηματισμών όπως επιβεβαίωσε ο Θαν. Θεοχαρόπουλος. Ωστόσο η Φώφη Γεννηματά μιλώντας χθες στην ΚΟΕΣ ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται και πάντως για την τύχη του θα αποφασίσουν τα μέλη του μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον νέο επικεφαλής της κεντροαριστεράς.

Επιλέον, η Εκτελεστική Επιτροπή τς ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε χθες τη θέση της ότι πρέπει να στηθούν διπλές κάλπες προκειμένου να αποφασίσει η βάση για τη μορφή και τον χαρακτήρα του νέου φορέα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς με ανοιχτή ψηφοφορία κατά την εκλογή του νέου αρχηγού.

Την ίδια άποψη έχει και το Ποτάμι, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δεν την συμμερίζεται καθώς εκτιμά ότι το κόστος της online ψηφοφορίας είναι υψηλό και ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα διαφάνειας για να επιτραπεί η εξ αποστάσεως ψήφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ