Carrot cake, εγγλέζικη λιχουδιά

Carrot cake, εγγλέζικη λιχουδιά

Οι αγγλοσάξωνες φτιάχνουν τα καλύτερα γλυκά τους από τα πιο απρόσμενα προϊόντα: τα καρότα και το τυρί!

Το carrot cake και το cheesecake είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια γνωστά. Εύκολο το carrot cake!

Υλικά

  •     250 γραμμάρια καρότα στον τρίφτη (στίψτε τα να φύγουν τα υγρά, καλά)
  •     3 αυγά
  •     220 γραμμάρια ζάχαρη
  •     200 γραμμάρια αλεύρι
  •     80 γραμμάρια καρύδια πεκάν
  •     150 γραμμάρια ηλιέλαιο
  •     1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
  •     1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, λίγο γαρύφαλλο σκόνη, λίγο τζίτζερ σκόνη, λίγο μοσκοκάρυδο σκόνη
  •     1 κουταλίτσα μικρή αλάτι

Για το γλάσο

  •     250 τυρί μασκαρπόνε
  •     Χυμό μισού λεμονιού
  •     50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  •     Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για γλυκό
  •     Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά και το αλάτι και κάντε μια τρυπούλα στη μέση
  •     Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπήστε πάλι ώσπου να γίνει σαν κρέμα. Προσθέστε λίγο λίγο το ηλιέλαιο, χτυπώντας με αυγοδάρτη
  •     Ρίξτε τα υγρά μέσα στην τρυπούλα που έχουμε κάνει στο αλεύρι και ανακατέψτε από μέσα προς τα έξω, ενσωματώνοντας σιγά σιγά το αλεύρι
  •     Προσθέστε τα καρότα και τα καρύδια πεκάν σπασμένα

  •     Δουλέψτε λίγο όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα και αδειάστε τα στη φόρμα
  •     Χτυπήστε λίγο τη φόρμα στο τραπέζι της κουζίνας για να μην υπάρχουν κενά αέρος
  •     Ψήστε το γλυκό για 50 λεπτά, ώσπου να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα, όπως όλα τα κέηκ. Αφήστε το να κρυώσει πριν βάλετε το γλάσο

  •     Οσο το γλυκό ψήνεται, ετοιμάστε το γλάσο. Εύκολο: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τρία υλικά μαζί, χτυπήστε τα καλά και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν μισή ωρίτσα
  •     Όταν κρυώσει το γλυκό στρώνετε το γλάσο από πάνω, με όποιον τρόπο θέλετε -Μπορείτε από πάνω να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, ξηρά φρούτα κλπ
  •     Είναι καλύτερα να κρυώσει όλο μαζί το γλυκό στο ψυγείο, αλλά τρώγεται άνετα και αμέσως!

Οι Αγγλο-Αμερικάνοι, βέβαια, το παρακάνουν και τα carrot cake τους έχουν διπλή ή ...πενταπλή στρώση γλάσου:

Ο βρετανός σεφ Jamie Oliver βάζει μόνο μια στρώση γλάσο, από πάνω, αλλά τεραστίου πάχους!

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.