Λιαργκόβας: Η επιτυχής έξοδος στις αγορές προϋποθέτει ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης - iefimerida.gr

Λιαργκόβας: Η επιτυχής έξοδος στις αγορές προϋποθέτει ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

«Η τρίτη αξιολόγηση δεν πρέπει να πάρει πάνω από ένα μήνα διαπραγματεύσεων» είπε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας /  (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιτυχής έξοδος στις αγορές προϋποθέτει ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, διεμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, για να προχωρήσει η χώρα στην καθαρή έξοδο στις αγορές θα πρέπει πρώτα να στείλει ένα μήνυμα: «Ότι είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε από τα μνημόνια».

Τόνισε δε, ότι η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει πολύ γρήγορα και να κερδίσει πρώτα την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Η τρίτη αξιολόγηση δεν πρέπει να πάρει πάνω από ένα μήνα διαπραγματεύσεων, να μην επαναληφθούν οι καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις και η κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα, γιατί αλλιώς η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί οικονομικό μαξιλάρι ασφάλειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και άρα επέκταση των μνημονίων» υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας.

Παράλληλα, ο ίδιος εκτίμησε ότι πριν επιχειρηθεί η τελική έξοδος στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος θα πρέπει να έχουν προηγηθεί άλλες δύο δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές – μια πριν από την αξιολόγηση και μια μέσα στην άνοιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιαργκόβας αγορές αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ