H «απάντηση» της Νότιας Κορέας: Εκανε προσομοίωση την εξουδετέρωση του Κιμ Γιονγκ Ουν - iefimerida.gr

H «απάντηση» της Νότιας Κορέας: Εκανε προσομοίωση την εξουδετέρωση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Με στρατιωτική άσκηση απάντησε στην πρόκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν η Νότια Κορέα / (South Korean Defense Ministry via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση ήταν η απάντηση της Νότιας Κορέας στην τελευταία πρόκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς ο στρατός της χώρας πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά και προσομοίωσε την εξουδετέρωση της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, μερικές μόλις ώρες μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα – στις 6πμ τοπική ώρα- το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι τέσσερα F-15K έριξαν οκτώ βόμβες ΜΚ 84 στο πεδίο βολής Ταεμπαέκ Πίλσουνγκ στην νοτιοανατολική επαρχία της Γκάνγκγουον, περίπου πέντε ώρες από τη Σεούλ.

Σύμφωνα με την αμερικανική αεροπορία, η MK 84 είναι μια βόμβα που έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει σε σκληρυμένους στόχους.

Ο Ρόμπερτ Κέλι, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα πολιτικών επιστημών του εθνικού πανεπιστημίου Μπουσάν, δήλωσε στο CNN ότι η απάντηση αυτή της Νότιας Κορέας είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη κλιμάκωση.

«Οι Βορειοκορεάτες δεν μπορούν να εκτοξεύουν πυραύλους πάνω από τις άλλες χώρες, πρέπει να υπάρξει μια απάντηση» δήλωσε ο Κέλι, και συμπλήρωσε: «Μοιάζει με κλιμάκωση, πρέπει να είναι σκληρή [σ.σ. η απάντηση], πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα αλλά δεν θέλουν να είναι πολύ προκλητικοί γιατί κανένας δεν θέλει να εμπλακεί σε πόλεμο».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Νότιας Κορέας Yoon Young-chan είπε ότι ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν ήθελε να δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να τιμωρήσει το Βορρά.

Αξιωματούχος του υπουργείου Αμύνης της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι όλες οι βόμβες «βρήκαν» το στόχο τους. «Η άσκηση αυτή επιβεβαίωσε ότι η πολεμική αεροπορία της Νότιας Κορέας είναι έτοιμη να καταστρέψει την ηγεσία της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ