Παπανάτσιου: Μέχρι το τέλος του έτους οι νέες αντικειμενικές αξίες -Θα γίνει δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑ - iefimerida.gr

Παπανάτσιου: Μέχρι το τέλος του έτους οι νέες αντικειμενικές αξίες -Θα γίνει δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑ

Η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου για τον ΕΝΦΙΑ -Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται αλλά θα γίνει δικαιότερος και αναλογικότερος όπως τουλάχιστον δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Δημήτρη Κουκούτση, ήδη στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2017, στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής, που η επιτροπή έδωσε το αποτέλεσμά της, ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί με χαμηλότερη τιμή αντικειμενικής αξίας.

«Μέχρι τέλους του έτους, πιστεύουμε οι επιτροπές να έχουν ολοκληρώσει το έργο για όλα τα ακίνητα, οπότε θα έχουμε και τις καινούργιες αντικειμενικές αξίες για ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. Εκεί δηλαδή που είναι χαμηλότερες οι αξίες να έχουμε κάτι χαμηλότερο κι εκεί που πραγματικά υπάρχουν υψηλότερες αξίες να έχουμε αντίστοιχα υψηλότερο ΕΝΦΙΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου.

Τέλος, όπως τόνισε η αρμόδια υφυπουργός, το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής και αξιολογεί τις επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων και στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται όλες τις δυνατότητες για ελάφρυνση των πολιτών, στο πλαίσιο των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών της χώρας μας.

Οικογενειακό πρόβλημα Χουλιαράκη

Στην Βουλή επρόκειτο να συζητηθούν και άλλες επίκαιρες ερωτήσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ωστόσο ο κ. Χουλιαράκης ανέβαλε την παρουσία του λόγω οικογενειακού προβλήματος. Οπως ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, προέκυψε πρόβλημα υγείας με συγγενικό πρόσωπο του υπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ