Αρνάκι γεμιστό με φέτα και σπανάκι - iefimerida.gr

Αρνάκι γεμιστό με φέτα και σπανάκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αλλιώτικη συνταγη με αρνάκι 1 1/2 κιλό κρέας αρνίσιο, μπούτι2 φλιτζ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη1/2 κιλό σπανάκι1 φλιτζ. λάδι ελιάςπιπέριΓια τη μαρινάδα:1 φλιτζ. λάδι ελιάς1/2 ποτηράκι λευκό κρασί1 κουταλιά μουστάρδασπάγγο μαγειρικής1 λαδόκολλαΤι κάνουμε:

Ξεπλένουμε το κρέας και μ’ ένα μαχαιράκι κάνουμε μία μεγάλη σχισμή κατά μήκος.Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.Καθαρίζουμε το σπανάκι, το ξεπλένουμε και το ζεματίζουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά, το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη φέτα, το λάδι και ανακατεύουμε.Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και στραγγίζουμε το κρέας. Το πασπαλίζουμε με πιπέρι, γεμίζουμε τη σχισμή με το μείγμα της φέτας και το δένουμε με το σπάγγο.Βάζουμε το κρέας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε φούρνο, που έχουμε προθερμάνει (στους 180ο C), για περίπου 1 1/2 ώρα. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε το σπάγγο και σερβίρουμε.Πηγή: aggelioforos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φαγητό Ζωή Πάσχα συνταγή αρνί νόστιμο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ