80 φωτιές στη Ζάκυνθο μέσα στο καλοκαίρι -Το σενάριο για τους εμπρησμούς-αντεκδικήσεις μεταξύ κατοίκων - iefimerida.gr

80 φωτιές στη Ζάκυνθο μέσα στο καλοκαίρι -Το σενάριο για τους εμπρησμούς-αντεκδικήσεις μεταξύ κατοίκων

Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο το τελευταίο τριήμερο /Φωτογραφία: Imerazante.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελευταία πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, που τη νύχτα απείλησε σοβαρά το χωριό Μαριές, ήταν μόνο μία από τις δεκάδες που εκτυλίχθηκαν στο νησί το φετινό καλοκαίρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου στη Ζάκυνθο έχουν ξεσπάσει περίπου 80 δασικές πυρκαγιές. Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι σε μία μόνο ημέρα του Ιουλίου, από το σύνολο των πυρκαγιών, οι 22 είχαν ξεσπάσει στη Ζάκυνθο, και 15 μία άλλη μέρα του ίδιου μήνα.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της τελευταίας πυρκαγιάς, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου δημιουργούνταν συνεχώς νέες εστίες. Συγκεκριμένα, η φωτιά ξεκίνησε στις περιοχές της Αναφωνήτριας, Άνω Βολιμών και Μαριών και την Κυριακή το πρωί ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Καμπί. Κάτι ανάλογο συνέβη και χθες βράδυ, ενισχύοντας τις υπόνοιες για σχέδιο εμπρησμού, όταν όταν στην περιοχή της Αναφωνήτριας, το μέτωπο της πυρκαγιάς πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, με κατεύθυνση κυρίως νότια προς το χωριό Μαριές. Την ώρα που οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του, εκδηλώθηκαν τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση.

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο των αντεκδικήσεων ανάμεσα σε κατοίκους, γαιοκτήμονες του νησιού, στη δημιουργία βοσκοτόπων ή οικοδομήσιμων εκτάσεων.

Αλλωστε, χθες συνελήφθη ένας νεαρός από την Αλβανία, ο οποίος κινούνταν ύποπτα στην περιοχή. Μαζί του ήταν δυο ακόμη άτομα τα οποία διέφυγαν. Ο νεαρός εξετάζεται αν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε εμπρησμό. Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι ο πιλότος πυροσβεστικού ελικοπτέρου αντιλήφθηκε την δράση δύο ύποπτων ανδρών, που επέβαιναν σε μηχανές δυτικά του χωριού Μαριές, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση μια εστίας, ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζάκυνθος φωτιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ