Επιταχύνονται οι διαδικασίες για ΔΕΣΦΑ -Στο τέλος της εβδομάδας η short list - iefimerida.gr

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για ΔΕΣΦΑ -Στο τέλος της εβδομάδας η short list

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πιστοποίησης των εγγράφων που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, μέχρι τις 31 Αυγούστου το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη λίστα με τους προεπιλεγμένους επενδυτές, που θα περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Πάντως, στη δεύτερη φάση, αυτή που θα ανοίξει την πόρτα στο data room του ΔΕΣΦΑ για το due diligence και θα επιτρέψει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, είναι μάλλον δύσκολο να περάσουν και τα έξι ενδιαφερόμενα σχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα έξι επενδυτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του ποσοστού 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού είναι:

  • Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited.
  • Snam S.p.A./ Enagás Internacional S.L.U./ Fluxys S.A./ N.V. Nederlandse Gasunie.
  • Transgaz S.A. / GRTgaz S.A.
  • Regasificadora del Noroeste S.A.
  • Integrated Utility Services Inc. (INTUS).
  • Powerglobe LLC.

Η «ευρωπαϊκή» κοινοπραξία, δηλαδή η κοινοπραξία των τεσσάρων εταιρείων, της ιταλικής Snam, της Enags, της Flyxys και της NV, που φαίνεται να έχει την έγκριση των Βρυξελλών για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η ρουμανική Transgas S.A. σε κοινό σχήμα με τη γαλλική GRTgaz S.A. εκτιμάται ότι θα περάσει και αυτή στη δεύτερη φάση.

Πρόσφατα στέλεχος της Transgas δήλωσε ότι το σχήμα εξασφαλίζει την τήρηση των όρων του διαγωνισμού, αν και ορισμένοι διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις.

Η ισπανική Regasificadora del Noroeste S.A. είναι ανεξάρτητος διαχειριστής, με έδρα τη Γαλικία. Εισάγει και διαθέτει υγροποιημένο αέριο (LNG), διαχειρίζεται αγωγό και διαθέτει ευρωπαϊκή πιστοποίηση ,ενώ είναι μέλος του ENTSO-G.

H Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited, με παρουσία σε πολλές χώρες, ελέγχει εταιρίες που είναι ανεξάρτητοι πιστοποιημένοι διαχειριστές δικτύων φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΣΦΑ πώληση ΤΑΙΠΕΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ