Daily Mail: Πώς η Μύκονος έκλεψε από την Ιμπιζα τον τίτλο του νησιού της διασκέδασης των σούπερ πλούσιων - iefimerida.gr

Daily Mail: Πώς η Μύκονος έκλεψε από την Ιμπιζα τον τίτλο του νησιού της διασκέδασης των σούπερ πλούσιων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το 1961, δυο χρόνια πριν από τη δολοφονία του Κένεντι και πριν ο Αριστοτέλης Ωνάσης μπει στη ζωή της, η Τζάκι Κένεντι ανακάλυψε τη Μύκονο...

Η πιο διάσημη γυναίκα στον κόσμο εκείνη την εποχή περπάτησε στα σοκάκια της Μυκόνου αγοράζοντας δώρα για τα παιδιά της, γνωρίζοντας σπιθαμή προς σπιθαμή το νησί των Κυκλάδων. Και τότε, κάπως έτσι γεννήθηκε ένας έρωτας. Οχι αυτός με τον Ωνάση αλλά με το ελληνικό νησί...».

Κάπως έτσι στην εισαγωγή της η Daily Mail περιγράφει τη Μύκονο, προσπαθώντας σε ένα άρθρο της να περιγράψει τη μετεξέλιξή της από το ήσυχο νησί που αγαπούσαν οι σελέμπριτι τότε, στο θορυβώδες νησί του σήμερα, που επίσης, όμως, αγαπούν οι σταρ του Χόλιγουντ.

«Ενα νησί όμορφο, με κλασικά κυκλαδίτικα σπίτια, τους ανεμόμυλους-σύμβολο, η Μύκονος άρχισε σιγά σιγά τότε να γίνεται ο αγαπημένος προορισμός του Χόλιγουντ.

Γκρέις Κέλι, Μπριζίτ Μπαρντό, Σοφία Λόρεν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Πολ Νιούμαν και Μάρλον Μπράντο, ανακαλύπτουν μόνοι τους τις ομορφιές του ελληνικού νησιού. Πού αλλού καλύτερα θα μπορούσαν να απολαύσουν το ούζο τους και να διασκεδάσουν ξυπόλητοι στις παραλίες χωρίς να τους ενοχλεί κανείς;

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μπορεί η Μύκονος να παραμένει αγαπημένος προορισμός των σελέμπριτι, ωστόσο, όσοι την επισκέπτονται το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι η ιδιωτικότητα.

Πάρτε για παράδειγμα τον Σερ Φίλιπ Γκριν, πρώην ιδιοκτήτη της BHS, ο οποίος βρέθηκε στο νησί παρέα με την μητέρα των Καρντάσιαν, Κρις Τζένερ και τον Αμερικανό σχεδιαστή Tommy Hilfiger. Η Γκριν έσπασε 200 πιάτα, πετώντας τα στον αέρα σαν κονφετί. Το αμφιλεγόμενο πρώην αφεντικό των BHS είναι μόνο ένας από όσους διασκέδασαν ως αργά, αυτό το καλοκαίρι, στα μπαρ και στα κλαμπ της Μυκόνου.

Ο Λιουις Χάμιλτον, ο οποίος εντοπίστηκε σε μια παραλία κρατώντας ένα μπουκάλι σαμπάνιας Veuve Cliquot, η Λίντσεϊ Λόχαν, αλλά και η Μίλι Μακίντος η οποία φωτογραφήθηκε γυμνή σε σπα του νησιού.

Και τελευταίος, ο Γιουσέιν Μπολτ, που έμεινε δυο εβδομάδες στο Νησί των Ανέμων γιορτάζοντας την απόσυρσή του από το στίβο, αλλά και τα γενέθλιά του με ντους με σαμπάνιες!

Τα τελευταία χρόνια η Μύκονος πήρε τη θέση της Ιμπιζα ως τον αγαπημένο νησί για πάρτι, των σούπερ-πλούσιων.

Η Μπέλα Χαντίντ και η Χάιντι Κλουμ, η Νικόλ Σέρτζινγκερ, η μικρή αδελφή της Κέιτ Μος βρέθηκαν επίσης στο κυκλαδίτικο νησί, με την τελευταία η οποία «συνελήφθη να τρώει σούσι Nobu και να ανοίγει 30 σαμπάνιες Armand De Brignac Methuselah Midas (στις 130.000 λίρες έφθασε ο λογαριασμός) στο λαμπερό Nammos.

Πήγα στη Μύκονο για το γάμο ενός συναδέλφου το περασμένο καλοκαίρι. Ιδιωτικά τζετ στο αεροδρόμιο, ελικόπτερο να πετούν διαρκώς και κορίτσια με μπικίνι με γουρούνες να κινούνται από τις μπουτίκ της Louis Vuitton και του Balenciaga μέχρι τα μπαρ στα λιθόστρωτα σοκάκια.
Υπάρχει, όμως, και μια πιο ήρεμη πλευρά του νησιού. Ο συνάδελφός μου παντρεύτηκε σε ένα μικρό λευκό εκκλησάκι με θέα το γαλάζιο, στην ήσυχη παραλία του Αγίου Σώστη.

Μετά την τελετή ακολούθησε ένα δείπνο με θέα το ήλιο να χάνεται στη θάλασσα. Εικόνες μακριά από τις ορδές των διασημοτήτων που κάνουν ντους με σαμπάνιες και φωνάζουν ότι... είναι εκεί. Ηταν μια εικόνα της παλιάς Μυκόνου: Ησυχη, άθικτη, ανέγγιχτη. Και δεν σπάσαμε ούτε ένα πιάτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μύκονος σταρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ