Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ - Πέμπτο κόμμα με 8% - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ - Πέμπτο κόμμα με 8%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιά νέα δημοσκόπηση που αποτυπώνει για άλλη μια φορά το φαινόμενο της πλήρης κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ στο εκλογικό σώμα δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Η έρευνα είναι της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή αναποφάσιστων, να φτάνει στο 31%, χωρίς δυνατότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερα του Φωτη Κουβέλη με 18% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% και το ΠΑΣΟΚ με 8%, ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 5%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν οι Οικολόγοι με 3,5% αλλά και η Χρυσή Αυγή με 3%! Η Δημοκρατική Συμμαχία λαμβάνει 2%.

Πρόκειται για την χειρότερη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για το ΠΑΣΟΚ και την κοινοβουλευτική του ομάδα που θα κληθει να στηρίξει σκληρά μέτρα.

Να σημειωθεί οι αρνητικές γνώμες για το ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο 89% και ακολουθούν οι αρνητικές γνώμες για ΛΑΟΣ (76%), ΚΚΕ (69%), ΝΔ (68%) και ΣΥΡΙΖΑ (60%).

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Στον τομέα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 41%. Ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται τρίτος με 31%, και τέταρτη η Αλέκα Παπαρήγα με 27%. Στη συνέχεια, έκτος με 25% είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη φτάνει το 19%. Τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με μόλις 9%.

Λάθος πορεία - Εκλογές τώρα ζητούν οι πολίτες

Ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται πρόωρες εκλογές, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται. Τον Ιανουάριο του 2011 το ποσοστό που ήθελαν εκλογές ήταν 14% και τον περασμένο Ιανουάριο, το ποσοστό αυτό είχε ανέλθει στο 46%.

Στην ερώτηση για το πως βλέπουν την κατεύθυνσν της χώρα, το 91% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση και το 79% δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Τέλος, κατά του Μνημονίου και των πολιτικών του τάσσεται το 79% των ερωτηθέντων ενώ υπέρ είναι μόλις το 12%...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ