Ζάκυνθος: Τρεις νέες εστίες φωτιάς σε απόσταση ενός χιλιομέτρου! - iefimerida.gr

Ζάκυνθος: Τρεις νέες εστίες φωτιάς σε απόσταση ενός χιλιομέτρου!

Δεύτερη δύσκολη νύχτα για τις Μαριές στη Ζάκυνθο/Φωτογραφία: imerazante
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις νέες εστίες φωτιάς σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ξέσπασαν στην Ζάκυνθο αργά το βράδυ της Κυριακής, σε ιδιαίτερα πυκνή δασική βλάστηση.

Ειδικότερα, στις 22:45 το βράδυ της Κυριακής η Πυροσβεστική έκανε λόγο για τρεις νέες εστίες, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου: «Σας ενημερώνουμε ότι μία από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκε χθες στη Ζάκυνθο στην περιοχή της Αναφωνήτριας, η οποία έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με κατεύθυνση κυρίως νότια προς το χωριό Μαριές, κι ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του τις απογευματινές ώρες σήμερα, τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση».

Οπως σημειώνει η Πυροσβεστική »με τα νέα αυτά δεδομένα οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται επιπλέον με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος θα επιχειρήσει ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων εναερίων μέσων, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη πυρκαγιά".

Αργά τη νύχτα της Κυριακής, η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό Μαριές, μέσα στο δάσος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει μέσα στο χωριό και βρίσκονται στις αυλές των πρώτων σπιτιών, για να τα προστατέψουν.

Οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις να μην κατευθύνονται κάτοικοι και ταξιδιώτες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς δυσχεραίνουν το έργο τους.

Ελικόπτερο εντόπισε δύο εμπρηστές

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός στην αστυνομία όταν ελικόπτερο της πυροσβεστικής εντόπισε δύο άτομα τα οποία επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά κοντά στο χωριό Μαριές.

Τους ύποπτους αντιλήφθηκε ο πιλότος ενός ελικοπτέρου, δυτικά του χωριού, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση μια εστίας.

Η κινητοποίηση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, ωστόσο οι επίδοξοι εμπρηστές που επέβαιναν σε μηχανάκι, κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η επιχείρηση καταδίωξης των δύο υπόπτων για εμπρησμό κοντά στα πύρινα μέτωπα στα ορεινά της Ζακύνθου δεν έφερε καρπούς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Μαριές. «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια μεγάλη έκταση όπου υπάρχει ενεργό μέτωπο με πολλές εστίες που αναζωπυρώνονται και δημιουργούν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Νιοτόπουλος.

Τεράστια είναι η δύναμη πυρόσβεσης που βρίσκεται στην περιοχή των Μαριών και προσπαθούν να σβήσουν την πύρινη λαίλαπα. Συγκεκριμένα, 25 οχήματα με περίπου 50 πυροσβέστες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριών, ενώ στο νησί υπάρχουν 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ. Σημαντική είναι και η συμβολή των κατοίκων της περιοχής που με κάθε τρόπο, βοηθούν τους πυροσβέστες, προσπαθώντας να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

Στην Αναφωνήτρια, κάηκε ολοσχερώς, ένα παλιό σπίτι όπου κατοικούσαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένοι, ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μια ταβέρνα της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ