Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στις Μαριές -Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στις Μαριές -Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεξέλεγκτη καίει μεγάλη πυρκαγιά στην βόρεια Ζάκυνθο. Στην Αναφωνήτρια έχουν καεί σπίτια, καταστήματα και εστιατόρια. Ο αγώνας τώρα εντοπίζεται στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς το χωριό Μαριές που είναι πολύ κοντά.

Η περιοχή των Μαριών βρίσκεται σε πύρινο κλοιό καθώς οι άνεμοι που πνέουν ωθούν τις φλόγες στο χωριό. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Με έκτακτο δρομολόγιο επρόκειτο να φτάσουν στο νησί επιπλέον ενισχύσεις πυροσβεστικής και στρατού για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις μέχρι το πρώτο φως της ημέρας οπότε και θα ξαναπετάξουν τα εναέρια μέσα.

Για δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θοδωρής Γαλιατσάτος. Επιβεβαίωσε ότι η μάχη δίνεται στο μέτωπο στις Μαριές και τόνισε ότι θα φτάσουν ενισχύσεις μετά τα μεσάνυχτα.

Κάτοικοι: Μας έχουν εγκαταλείψει, κινδυνεύουμε

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πυροσβεστική δύναμη και εξέφρασε το παράπονο ότι είναι μόνοι τους οι κάτοικοι της περιοχής και κινδυνεύουν. «Μας έχουν εγκαταλείψει» διαμηνύουν δραματικά.

«Κινδυνεύουμε! Καταστρεφόμαστε! Κάνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε και εμείς και οι πυροσβέστες. Η περιφέρεια δεν έχει στείλει ούτε ένα όχημα, Αν έχουν τσίπα στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια να παραιτηθούν απόψε» δήλωσε άλλος κάτοικος των Μαριών.

Μόλις έπεσε το φως της ημέρας σταμάτησαν οι εναέριες ρίψεις από 4 αεροσκάφη και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στις Μαριές -Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Συνομιλία Κοντονή με Τσίπρα -Ζήτησε ενισχύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος κατάγεται από τη Ζάκυνθο συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και συναρμόδιους υπουργούς ενημερώνοντας για την κρισιμότητα της κατάστασης στο νησί.

Ζήτησε δε να φτάσουν και απόψε ει δυνατόν, με το τελευταίο δρομολόγιο φέρι μπότ από Κυλλήνη, άλλα δέκα πυροσβεστικά οχήματα και άλλα 7 το πρωί από την βόρεια Ελλάδα.

Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, κατεστράφη ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής. Ωστόσο, ο δήμαρχος διέψευσε ότι κάηκε σπίτι λέγοντας ότι επρόκειτο για μια ταβέρνα και οι ηλικιωμένοι διεσώθησαν.

Σύμφωνα με το imerazante οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτες καταστήματα και εστιατόρια. Οι εκρήξεις από τις μπουκάλες υγραερίου επέτειναν τον τρόμο στους κατοίκους.

Οι φλόγες αγκάλιασαν το μοναστήρι της Αναφωνήτριας το οποίο σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Δυστυχώς, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν δύο νέες περκαγιές στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί, κοντά στη φωτιά στις Άνω Βολίμες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν πρόκειται για ενιαίο μέτωπο.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς μιλά για σχέδιο εμπρησμού επικαλούμενος τα τρία μέτωπα που ξέσπασαν ταυτόχρονα. «Δεν είναι δυνατόν να μην πρόκειται για σχέδιο εμπρησμού όταν ξεσπούν ταυτόχρονα. Σαφώς, το μυαλό μας εκεί θα πάει» είπε στον ΑΝΤ1. Είπε ακόμη ότι στο νησί ξέσπασαν 30 πυρκαγιές μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Νέα φωτιά νότια της πόλης της Ζακύνθου

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 20:00 του Σαββάτου, στο όρος Σκοπός λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στις Μαριές -Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στις Μαριές -Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στις Μαριές -Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στις Μαριές -Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στις Μαριές -Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 5
Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στις Μαριές -Κάηκαν σπίτια στην Αναφωνήτρια [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 6

Πηγή βίντεο: Ionian channel

Πηγή βίντεο: Εφημερίδα ΕΡΜΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά Ζάκυνθος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ