ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και στελέχη της ΝΔ δεν θέλουν εκλογές τον Απρίλιο - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και στελέχη της ΝΔ δεν θέλουν εκλογές τον Απρίλιο

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντείνονται οι πιέσεις προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ώστε να συναινέσει στην παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου πέραν του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχει δώσει το «πράσινο φως» ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Σαμαράς γίνεται αποδέκτης εισηγήσεων που προέρχονται από πρόσωπα που βρίσκονται στο χώρο της ΝΔ να μην απορρίπτει με τόσο κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια για παραμονή του κ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία και πέραν του χρονικού ορίζοντα του Απριλίου. Η επιχειρηματολογία των παραγόντων αυτών έρχεται να προστεθεί στην θέση που δημόσια έχει ήδη πάρει το ΠΑΣΟΚ δια του κ. Παπανδρέου και σήμερα με δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη αλλά και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να έχει παραδώσει ήδη στον κ. Παπαδήμο μια λίστα με ονόματα εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο σε μια νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο χωρίς εκπροσώπηση από το ΛΑΟΣ αλλά με τη στήριξη του.

Η επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες από όσους στη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο την προοπτική της παράτασης του βίου της παρούσας κυβέρνησης εστιάζεται κυρίως στην δημοσκοπική καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ. «Αν πάμε τώρα σε εκλογές το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μην είναι δεύτερο κόμμα κι εμείς να βρεθούμε στην κυβέρνηση έχοντας απέναντι μια Αριστερά στους δρόμους με ποσοστό που θα φτάνει το 40%» έλεγε βουλευτής ο οποίος μάλιστα ανήκει στην ομάδα των σκληροπυρηνικών Σαμαρικών.

Ο ίδιος βουλευτής εξηγούσε ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσει την προσπάθεια του από πολύ χαμηλά ποσοστά. Αυτό βραχυπρόθεσμα θα μπορούσε να είναι θετικό για την ΝΔ αλλά μεσομακροπρόθεσμα θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό σε μια χώρα που η Κεντροαριστερά είναι πλειοψηφικό ρεύμα σε σχέση με την Κεντροδεξιά. Έτσι, γαλάζιοι βουλευτές που αντιλαμβάνονται ότι η κατάρρευση του δικομματισμού ενδεχομένως να δημιουργήσει κι άλλες φυγόκεντρες τάσεις στην ΝΔ, επιθυμούν να δώσουν χρόνο στην κυβέρνηση Παπαδήμου όχι μόνο να περάσει τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και να παραμείνει για να απορροφήσει τους πρώτους ισχυρούς κραδασμούς από την εφαρμογή της.

Το σενάριο που συζητούν όσοι στηρίζουν αυτή την άποψη είναι κάτι ανάλογο με αυτό που επιθυμεί και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Στήριξη της κυβέρνησης από την ΝΔ και ενδεχομένως αποχώρηση των υπουργών της και αντικατάσταση τους από εξωκοινοβουλευτικούς.

Ανάλογη επιθυμία για συνέχιση της διακυβέρνησης Παπαδήμου έχει εκφραστεί και από τους δανειστές της χώρας μας οι οποίοι προτιμούν να βρίσκεται στην διαχείριση ένα πρόσωπο με την ευρύτερη δυνατή στήριξη αλλά και την δυνατότητα να ασκεί πολιτική χωρίς να υπολογίζει σε κάθε του κίνηση το πολιτικό κόστος. Η επιθυμία διεθνών παραγόντων έχει επίσης μεταφερθεί στον κ. Σαμαρά ο οποίος πάντως βρίσκεται σε στενό κλοιό πιέσεων από ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ να μην υποχωρήσει στο αίτημα για εκλογές το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ