Κύπρος: Συζητήσεις για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στα κατεχόμενα - iefimerida.gr

Κύπρος: Συζητήσεις για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στα κατεχόμενα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλώσεις προς το τουρκικό πρακτορείο "Ανατολού" για την ηλεκτροδότηση των κατεχομένων από την Τουρκία προέβη ο "υπουργός Οικονομίας & Ενέργειας" του ψευδοκράτους Σουνάν Ατούν.

Ο κ. Ατούν δήλωσε ότι οι ομάδες εργασίας για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στο νησί, αυτό το διάστημα ολοκληρώνουν τις διαβουλεύσεις τους. Από τώρα και στο εξής, απομένει η λήψη των τελικών πολιτικών αποφάσεων. Σύμφωνα με τον κ. Ατούν, πριν το τέλος αυτού του έτους ξεκινούν οι εργασίες για την δημιουργία της νέας υποθαλάσσιας γραμμής-καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Ατούν ισχυρίστηκε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα μπορεί να παρέχει τουρκικό ηλεκτρικό ρεύμα και στην ελληνοκυπριακή, αφού μεταξύ των δύο πλευρών, ανέφερε, υπάρχει μια ένωση ηλεκτρικού δικτύου των 400 megawat.-


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Κύπρος κατεχόμενα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ