Κουβέλης: Θα έκανα το ίδιο με τον Κοντονή, για το συνέδριο στην Εσθονία - iefimerida.gr

Κουβέλης: Θα έκανα το ίδιο με τον Κοντονή, για το συνέδριο στην Εσθονία

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οτι έκανε και ο Σταύρος Κοντονής σχετικά με το συνέδριο της Εσθονίας, θα έκανε και ο Φώτης Κουβέλης αν ήταν στη θέση του, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος.

«Πάρα πολύ καλά έκανε», συμπλήρωσε μιλώντας στον ρ/σ FOCUS ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.

«Ο κ. Κοντονής, ως Υπ. Δικαιοσύνης της χώρας, δεν ήταν μόνος του. Δεν είναι τυχαίο, ότι στο Ταλίν, την πολιτική επιλογή ταύτισης κομμουνισμού και ναζισμού, την αρνήθηκε η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε. Τον σταλινισμό, ο ίδιος ο υπουργός δικαιοσύνης τον καταδικάζει και τον διακρίνει από τον κομμουνισμό, όπως κι εγώ», είπε ακόμη ο κ. Κουβέλης.

Οσον αφορά στις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι «ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν είναι "γεωγραφικός" χώρος, είναι βαθύτατα πολιτικός».

«Φοβάμαι ότι αυτό που επιχειρείται σήμερα στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν έχει τον κατάλληλο συνδετικό ιστό, που έχει σχέση με ζητήματα προγράμματος και ιδεολογίας, αλλά και τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει στην κοινωνία. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράσει το χώρο της κεντροαριστεράς, υπό προϋποθέσεις και με τα «ανοίγματα» που πρέπει να κάνει.[...]Στηρίζω μία προοδευτική πολιτική που πρέπει να προχωρήσει και θεωρώ ότι την εκφράζει σε σημαντικό βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ». τόνισε.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι δεν θα έχουμε πρόωρες εκλογές και η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015, με τις επιλογές και τις πολιτικές του είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και έτσι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές.

Ο ίδιος τόνισε επίσης, ότι η πολιτική του στάση δεν έχει το χαρακτήρα ανταλλαγής ή συναλλαγής, σχετικά με το αν θα υπουργοποιηθεί ή όχι. Κληθείς τέλος, να σχολιάσει τους υψηλούς τόνους που υιοθετεί συχνά ο Παύλος Πολάκης δήλωσε: «Διαφωνώ με την εκφορά του πολιτικού λόγου του κ. Πολάκη, αλλά σε όσα αναφέρεται ή σχολιάζει έχει δίκιο επί της ουσίας».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ