Το χειρότερο καλοκαίρι του ΠΑΟΚ επί Ιβάν Σαββίδη - Τεράστια ζημιά σε ψυχολογία και πρεστίζ - iefimerida.gr

Το χειρότερο καλοκαίρι του ΠΑΟΚ επί Ιβάν Σαββίδη - Τεράστια ζημιά σε ψυχολογία και πρεστίζ

Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε για 5η συνεχόμενη χρονιά να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, σε μια σεζόν όπου ξεκινούσε με όνειρο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτές είναι και οι πιο δύσκολες μέρες διαχείρισης.

Τα λάθη από το τέλος της περυσινής σεζόν εμφάνισαν τις συνέπειές τους στα τέλη του Αυγούστου. Ο ΠΑΟΚ μετά το αποτυχημένο φινάλε στα πλέι-οφ όπου δεν κατάφερε να πάρει την 1η θέση και το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, δεν προέβη στην ουσιαστική ενίσχυσή του με στόχο να γίνει ακόμη καλύτερος αλλά σε συνεχόμενα λάθη, τα οποία τελικά κόστισαν ανεπανόρθωτα.

Η απομάκρυνση του Βλάνταν Ίβιτς και ο ερχομός του Αλεξάντρ Στανόγεβιτς δεν ήταν η λύση στην τεχνική ηγεσία. Αυτό αποδείχθηκε μετά την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League αφού ο Σέρβος τεχνικός απομακρύνθηκε μιας και η ομάδα δεν εμφάνιζε καλή εικόνα.

Στα μεταγραφικά, πλην της επιστροφής του Μακ και της απόκτησης του Ρέι στην εστία, δεν υπήρξε ουσιαστικά άλλη κίνηση. Αντίθετα, χάθηκαν και οι τελευταίοι Έλληνες παίκτες που υπήρχαν στο ρόστερ, με τον Πέλκα να μην έχει θέση βασικού και τους Γλύκο και Μυστακίδη να αναρρώνουν από σοβαρούς τραυματισμούς. Λίγες ημέρες μάλιστα πριν τη ρεβάνς με την Έστερσουντ, αποχώρησε και ο Στέφανος Αθανασιάδης για το Ισραήλ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που κλήθηκε εσπευσμένα, δεν θα μπορούσε να μεταμορφώσει την ομάδα από τη μια νύχτα στην άλλη. Απέναντι σε μια Έστερσουντ, η οποία από το 2011 έχει τον ίδιο προπονητή και ανέβηκε από την 4η κατηγορία της Σουηδίας, θα περίμενε κανείς πως ο ΠΑΟΚ κάνοντας τα βασικά θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους. Εκεί όπου θα έμπαινε στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας αφού όλα αυτά τα χρόνια είχε χτίσει μια πολύ ισχυρή παρουσία βάσει συγκομιδής βαθμών.

Ο αποκλεισμός αναμφίβολα στερεί από την ομάδα έσοδα όμως το κυριότερο είναι πως αποτελεί πλήγμα στο πρεστίζ και την ψυχολογία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι το χειρότερο καλοκαίρι από την ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης άρχισε να βάζει το τρένο στις ράγες και να δημιουργεί με σταθερά βήματα έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή.

Πλέον, απομένουν ελάχιστες ημέρες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και ο ΠΑΟΚ καλείται να βρει λύσεις που δεν βρήκε σε 60 ημέρες καλοκαιριού. Το ξεκίνημα άλλωστε στο πρωτάθλημα με το 0-0 κόντρα στον Λεβαδειακό, δείχνει πως μία ακόμη χρονιά μπορεί να χαθεί πολύ γρήγορα για τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος στα λόγια τουλάχιστον, ετοιμαζόταν για το πιο δυναμικό μπάσιμο των τελευταίων ποδοσφαιρικών σεζόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιβαν σαββδιδης ΠΑΟΚ Europa League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ