«Θα γίνουν και άλλα, στο τέλος δεν θα γλιτώσει κανένας» -Φίλος του 37χρονου δολοφονημένου στη Ζάκυνθο, μιλά για τη βεντέτα - iefimerida.gr

«Θα γίνουν και άλλα, στο τέλος δεν θα γλιτώσει κανένας» -Φίλος του 37χρονου δολοφονημένου στη Ζάκυνθο, μιλά για τη βεντέτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θα γίνουν και άλλα. Στο τέλος δεν θα γλιτώσει κανένας. Θα χυθεί πολύ αίμα. Θα γίνει μπέρδεμα μεγάλο. Να ξέρεις ότι αυτή τη βεντέτα θα εξελιχθεί σε πιο σκληρή και από τις βεντέτες της Κρήτης».

Άτομο του στενού κύκλου του 37χρονου Γιώργου Σαρακίνη μιλά στο iefimerida και περιγράφει το άσβεστο μίσος μεταξύ των δύο οικογενειών της Ζακύνθου. Όλα ξεκίνησαν τον 1993…

«Το 1993 ο πατέρας του συγχωρεμένου του Γιώργου «τσαμπουκαλεύτηκε» με κάποιον. Με τον Τ. Αυτός τον χτυπούσε. Τον κορόιδευε και του έριχνε σφαλιάρες. Μουρλάθηκε ο πατέρας του συγχωρεμένου και του έριξε πισώπλατα. Τον σκότωσε και μπήκε φυλακή για 17 χρόνια. Τα πέντε παιδιά του είχαν μεγάλη βοήθεια από τον Δεσπότη αλλά πέρασαν δύσκολα χρόνια. Τον Γιώργο τον βάφτισε ο Δεσπότης. Έγινε ότι έγινε αλλά υπήρχαν οι κόντρες. Δηλαδή υπήρχαν περιπτώσεις όπου συγγενείς του πρώτου θύματος της βεντέτας πυροβολούσαν με καραμπίνα εναντίον των παιδιών του δολοφόνου. Πέρυσι μέλη της οικογένειας του Τ. πυροβόλησαν εναντίον του δολοφόνου του πατέρα τους ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά. Ο Γιώργος ήταν πυγμάχος. Πέρυσι ήταν στην φυλακή για ξυλοδαρμό αλλά τελικά αθωώθηκε. Μία ημέρα πριν από τη δολοφονία θύτης και θύμα βρέθηκαν στην πλατεία της Ζακύνθου. Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, για πολύ προσωπικά θέματα. Ο δράστης είχε πει στην σύζυγο του και στα παιδιά του να φύγουν από το νησί δύο ημέρες πριν από το φονικό. Το είχαν προμελετημένο. Κατάλαβες τι γίνεται;».

Δράστης είναι ένας 34χρονος, ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία, όπου ομολόγησε την πράξη του. Σκότωσε τον 37χρονο (στις φωτογραφίες) στην επαρχιακή οδό.

Από τον χώρο του συμβάντος κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και έξι κάλυκες κυνηγετικού όπλου, ενώ στην κατοχή του 37χρονου θύματος βρέθηκε πιστόλι 9 mm. Ακόμα, στον ευρύτερο χώρο του περιστατικού βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ανήκε σε έναν άλλον 34χρονο, ο οποίος δεν είχε άδεια και συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου, υπό αυστηρή φύλαξη, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αντιποίνων από την οικογένεια του θύματος.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε 48ωρη προθεσμία από την εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ζακύνθου για να απολογηθεί. Ο δεύτερος 34χρονος γιος του θύματος της δολοφονίας του 1993 αφέθηκε ελεύθερος.

«Ο γιος του νεκρού του 1993 ήταν στο σημείο της προχθεσινής δολοφονίας, αλλά δεν κατηγορείται μέχρι αυτή την ώρα. Μόνο για παράνομη κατοχή καραμπίνας. Στο σημείο βρέθηκαν τρεις καραμπίνες. Αυτός που παραδόθηκε στις αρχές ήταν ο κουμπάρος του. Ποιος πυροβόλησε; Ο Γιώργος έχει τρεις αδελφούς και μία αδελφή. Ο πατέρας του που διέπραξε τον πρώτο φόνο το 1993 έχει βγει από την φυλακή. Ο κύκλος του αίματος δεν έχει κλείσει. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά υπάρχει μεγάλο μίσος ανάμεσα στις δύο οικογένειες».

Χθες στις 17:00 το απόγευμα τελέστηκε η εξόδιος Ακολουθία για τον δολοφονημένο 37χρονο, στο ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, στο Καλαμάκι Ζακύνθου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργου Σαρακίνη Ζάκυνθος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ