«Καμπανάκι» από Moody's για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου - iefimerida.gr

«Καμπανάκι» από Moody's για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητική χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την αύξηση των προβλέψεων στην Τράπεζα Κύπρου κατά 500 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στο δελτίο «Πιστωτικές προοπτικές», ο οίκος στη βάση του μεγέθους και των απωλειών στην Τράπεζα Κύπρου, αναμένει πως ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα θα είναι ζημιογόνο για το 2017.

Συγκεκριμένα, η αύξηση των προβλέψεων αναμένεται να επιδεινώσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CET 1) στο 12,3%, μόλις 280 μονάδες βάσης άνω του κατώτατου επιτρεπτού ορίου.

Επιπλέον, η Moody’s εκτιμά ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αυξηθεί στο 48% από 42% το α’ τρίμηνο του 2017.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αυξήσει τις προβλέψεις κατά €0,5 δισ, που είχαν ως αποτέλεσμα να καταγράψει ζημιές ύψους €550 εκατ. για το α' εξάμηνο του 2017.

Παράλληλα, η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) και ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να υποχωρήσει στο 12,3% και στο 13,7% αντίστοιχα την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τράπεζα Κύπρου Moody's
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ