ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Συνεργασία με την κινεζική εταιρεία SUMEC - iefimerida.gr

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Συνεργασία με την κινεζική εταιρεία SUMEC

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνεργασία με άλλη μία κινεζική εταιρεία προχωρά η ΔΕΗ, αυτή τη φορά στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πρόκειται για την εταιρεία SUMEC, που ανήκει στον όμιλο της China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH) η οποία ιδρύθηκε το 1978. Επισημαίνεται ότι στον ίδιο όμιλο ανήκει και η γνωστή CMEC.

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της SUMEC Group αφορά στην ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και ειδικότερα εξοικονόμησης ενέργειας, τομέας στον οποίο η SUMEC έχει πλούσια δραστηριότητα και εμπειρία.

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες και ο πρόεδρος της SUMEC Group, Cai Jibo για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, η οποία έγινε στα γραφεία της ΔΕΗ, παρουσία του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, Μανόλη Παναγιωτάκη, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΔΕΗ Αν και του διευθύνοντος συμβούλου, Ηλία Μοναχολιά.

Στην υπογραφή και τη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο εκπρόσωπος της SINOSURE (China Export & CreditInsurance Co), εταιρεία ασφάλισης επενδύσεων στο εξωτερικό, κ.Liu Huifeng.

Οι εκπρόσωποι της SUMEC δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να γίνει η Ελλάδα βάση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΗ υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τη SUMEC, πράγμα για το οποίο η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε στήριξη, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της SUMEC με την ίδια τη ΔΕΗ στον τομέα των ενεργειακών υπηρεσιών, ο οποίος προβλέπεται από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ ανανεώσιμες πηγές CMEC
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ