ΕΤΕ: «Πράσινο φως» από τη Ν. Αφρική για την πώληση της South African Bank of Athens - iefimerida.gr

ΕΤΕ: «Πράσινο φως» από τη Ν. Αφρική για την πώληση της South African Bank of Athens

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πράσινο φως στην πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στη Νότια Αφρική, South African Bank of Athens (SABA), άναψαν οι εποπτικές αρχές της αφρικανικής χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η ελληνική τράπεζα συμφώνησε τον περασμένο Μάρτιο, να μεταβιβάσει το 99,8% των μετοχών της SABA στη θυγατρική των AFGRI Holdings και Fairfax Africa Investment, GroCapital.

Η συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας.

Η SABA ιδρύθηκε το 1947, δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική και παρέχει ολοκληρωμένες επιχειρηματικές τραπεζικές λύσεις σε μεσαίου μεγέθους τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις συναλλακτικής τραπεζικής στην ευρύτερη αγορά.

Η AFGRI αποτελεί ηγετική εταιρεία παροχής αγροτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών καθώς και επεξεργασίας τροφίμων, η οποία δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική, σε 14 λοιπές χώρες της Αφρικής, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δυτική Αυστραλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ