Ιταλία: Κατασχέθηκαν 92.000 αβγά μετά το διατροφικό σκάνδαλο με το χημικό fipronil - iefimerida.gr

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 92.000 αβγά μετά το διατροφικό σκάνδαλο με το χημικό fipronil

Κατασχέθηκαν 92.000 αβγά μετά το διατροφικό σκάνδαλο με το fipronil στην Ιταλία/ Φωτογραφία:Vadim Ghirda/ AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε χιλιάδες κατασχέσεις αβγών μετά την έκταση που έχει πάρει το διατροφικό σκάνδαλο με το fipronil στην Ευρώπη, προχώρησαν οι ιταλικές αρχές.

Οι 92.000 κατασχέσεις έγιναν στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων και αφού διαπιστώθηκε ότι δύο αβγά στις περιοχές Μάρκε και Λάτσιο, είχαν μολυνθεί με το συγκεκριμένο εντομοκτόνο.

Παράλληλα, όμως, οι ειδικοί καθησυχάζουν τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι «το εντομοκτόνο αυτό είναι τοξικό για τον άνθρωπο, μόνον όταν χρησιμοποιείται και εισάγεται στον οργανισμό σε μεγάλη ποσότητα».

Συγκεκριμένα, ο Αντέλμο Λούζι, υπεύθυνος της ειδικής υπηρεσίας των καραμπινιέρων κατά της αλλοίωσης των τροφίμων, τόνισε ότι «για να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία, ένας άνθρωπος θα έπρεπε να φάει τουλάχιστον επτά μολυσμένα αβγά με Fipronil την ημέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία fipronil αβγά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ