ΕΠΟ: Τέλος οι ποινές για επεισόδια μεταξύ οπαδών -Τις αφαίρεσαν από τον πειθαρχικό κώδικα - iefimerida.gr

ΕΠΟ: Τέλος οι ποινές για επεισόδια μεταξύ οπαδών -Τις αφαίρεσαν από τον πειθαρχικό κώδικα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεχρι πριν λίγο καιρό τα επεισόδια που γίνονταν μεταξύ των φιλάθλων στις εξέδρες ή και εντός του αγωνιστικού χώρου, οδηγούσαν σε ποινές οι οποίες επιβάλλονταν στην ΠΑΕ που είχε την «αντικειμενική ευθύνη» για τη συμπεριφορά των οπαδών της, όπως, για παράδειγμα, συνέβη με τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού.

Πλέον, με το νέο πειθαρχικό κώδικα τα επεισόδια που προκαλούν φίλαθλοι στις εξέδρες θα μένουν ατιμώρητα διότι αφαιρέθηκαν οι σχετικές διατάξεις από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στη FIFA, ούτε στην UEFA.

Είναι απορίας άξιο με ποιο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση να ανάψει «πράσινο φως» – από άποψη πειθαρχικών κυρώσεων – στη βία στις εξέδρες μεταξύ των φιλάθλων, όπως επίσης είναι απορίας άξιον αν γνωρίζει τόσο η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, όσο και ο υπέρμαχος της εποπτείας της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, ότι σε αντίθεση με ότι συμβαίνει διεθνώς, στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι ποινές για τη βία όχι μόνο ελαχιστοποιούνται αλλά εξαλείφονται.

Τιμωρία μια ομάδας για τη συμπεριφορά των οπαδών της εξακολουθεί να προβλέπεται για περιπτώσεις όπως απρεπή συνθήματα, λέιζερ, πυρσοί, ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων, είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπραγία κατά αξιωματούχων αγώνα.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ποινές ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΠΟ γήπεδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ