Για το 50% των Ρώσων η απασχόληση στην αμυντική βιομηχανία εξασφαλίζει υψηλές αποδοχές - iefimerida.gr

Για το 50% των Ρώσων η απασχόληση στην αμυντική βιομηχανία εξασφαλίζει υψηλές αποδοχές

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ρώσοι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% θεωρούν ότι η απασχόληση στην αμυντική βιομηχανία, προσδίδει κοινωνικό κύρος και προσφέρει υψηλές αποδοχές σε σχέση με τους άλλους τομείς της οικονομίας.

Τις διαθέσεις αυτές κατέγραψε η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε πρόσφατα το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (WCIOM).

Συγκεκριμένα, το 54% θεωρεί ότι η απασχόληση στην αμυντική βιομηχανία εξασφαλίζει ένα καλό κοινωνικό στάτους, ενώ το 52% θεωρεί ότι διασφαλίζει υψηλές αποδοχές. Το 25% των ερωτηθέντων πάντως έχει αντίθετη άποψη.

Το 47% δήλωσαν επίσης ότι θα ήθελαν να εργασθούθν στον τομέα αυτόν αυτή την περίοδο, κυρίως επειδή οι μισθοί είναι υψηλοί, το 44% δήλωσαν ότι θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και το 27% δήλωσαν ότι τους αρέσουν τα όπλα και τα στρατιωτικά οχήματα. Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 63% των ερωτηθέντων, θα ενέκρινε το επάγγελμα του μηχανικού για τα παιδιά τους στην αμυντική βιομηχανία όπως και και το επάγγελμα του εξειδικευμένου τεχνίτη στον τομέα αυτό. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε απo το WCIOM και το Sputnik, στα μέσα Αυγούστου σε δείγμα 1200 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ