Στέλεχος του Ποταμιού γράφει στον Σταύρο Θεοδωράκη για το αν πρέπει να διεκδικήσει την ηγεσία από την Φώφη Γεννηματά - iefimerida.gr

Στέλεχος του Ποταμιού γράφει στον Σταύρο Θεοδωράκη για το αν πρέπει να διεκδικήσει την ηγεσία από την Φώφη Γεννηματά

gennimata-theodorakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κινητικότητα παρουσιάζεται στα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματος Το Ποτάμι που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την απόφασή του αν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την Φώφη Γεννηματά, με στόχο να ιδρυθεί νέος πολιτικός φορέας.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού συγκαλεί σήμερα τα κομματικά όργανα προκειμένου να εξηγήσει στα στελέχη του αν σκέπτεται ή όχι να διεκδικήσει την ηγεσία της ΔΗΣΥ. Στέλεχος του Ποταμιού από τη Δράμα, ο Γιάννης Γαλάνης απηύθυνε ανοιχτό μήνυμα στον Σταύρο Θεοδωράκη, μέσω Facebook.


Αγαπητέ Σταύρο Θεοδωράκη.


Συνήθως δεν πιστεύω όσα διαρρέουν στο τύπο σχετικά με το Ποτάμι, αλλά πολλά είναι τα σχετικά μηνύματα τελευταία γιαυτό και η ανησυχία μου χτύπησε κόκκινο.
Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω δημόσια, να σου πω την άποψη μου, τώρα πριν ανακοινώσεις την τελική απόφαση - εισήγηση σου στο Ποτάμι.
Συνηθίζω να μιλάω "πριν" και να σιωπώ "μετά".
Αυτό θα κάνω και τώρα.
Έστω και εάν το "πριν" κρύβει κινδύνους να μιλάω για πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα.
Ολέθρια θα είναι μία πιθανή απόφαση σου Σταύρο Θεοδωράκη, να συμμετέχει #ToPotami στην ΔΗΣΥΜ.
Γιατί.........οι περισσότεροι Ποταμίσιοι δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουμε και να συνλειτουργήσουμε κάτω από την ίδια κομματική στέγη με πρόσωπα που θεωρούμε υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας. Με πρόσωπα που μέχρι χθές καλούσαν δημόσια σε αποστασία τους βουλευτές μας. Αυτή η επιλογή δεν έχει την υποστήριξη των μελών του Πόταμιού. Δεν γίνεται να προσποιηθούμε ότι συμπαθούμε αυτούς που προσποιούνται ότι μας συμπαθούν. Ούτε φυσικά να τους αλλάξουμε. Θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες και εάν αναλογιστεί κάποιος πόσοι έχουν παραμείνει στο Ποτάμι, θα μιλάμε για υποστήριξη από αμελητέα ποσότητα. Μην είσαι σίγουρος ότι θα σε υποστηρίξουν ακόμα και οι ποταμίσιοι που θα στηρίξουν την εισήγηση σου στην κεντρική επιτροπή μας. Πολλοί από αυτούς θα στηρίξουν άλλη υποψηφιότητα. Δεν πρέπει φυσικά να παραβλέψεις το γεγονός ότι στην ουσία "προδίδεις" φίλους, που από την αρχή σε ακολουθούν και σε ενισχύουν.
Γιατί .........δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις την μάχη για την αρχηγία της ΔΗΣΥΜ, όποια υπόσχεση στήριξης και εάν έχεις λάβει. Ακόμα όμως και εάν γίνει το θαύμα και κερδίσεις την αρχηγία, το ξέρεις και ο ίδιος ότι ποτέ δεν πρόκειται να κερδίσεις το κόμμα (όργανα και διαδικασίες) ούτε τις ιδεολογικές θέσεις και απόψεις του κόμματος. Εφόσον συστηματικά θα αμφισβητούνται από το σύστημα του κεντροαριστερού κατεστημένου, της κεντροαριστερής δημοσιογραφίας και των επαναπατρισμένων στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστών που αντιμάχονται κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Γιατί .........είναι γνωστό ότι έχεις σχεδόν συμφωνήσει στην δημιουργία του "προοδευτικού κέντρου" με Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Κοινωνία Αξιών.......... και δεν είναι δυνατόν ούτε να τους "πουλήσεις" ούτε να τους "εκπροσωπήσεις" εντός της ΔΗΣΥΜ.
Ολέθρια λοιπόν μία τέτοια απόφαση.
Ξέρω ότι το κριτήριο σου πάντα ήταν και είναι:
"πως θα είμαστε χρήσιμοι για την πατρίδα μας και όχι για το κόμμα ή τους εαυτούς μας"
Χρήσιμοι λοιπόν για την χώρα δεν θα είμαστε μέσα στην ΔΗΣΥΜ.
Δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε ούτε να τους νικήσουμε. Εχουν κομματικούς στρατούς που βασίζονται στο πελατειακό κράτος πολλών ετών.
Ούτε ο Σιμήτης μπόρεσε να τους αλλάξει, τον φάγανε ζωντανό.
Καλό είναι να μην προσπαθούμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε σαν τους άλλους γιατί και οι άλλοι το ίδιο προσπαθούν.
Καλύτερα να δείξουμε απευθείας ποιοι είμαστε, χωρίς νόθευση και κομματική συναλλαγή.
Είμαι βέβαιος ότι θα σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και για άλλη μία φορά, θα πάρεις την σωστή απόφαση.

Στέλεχος του Ποταμιού γράφει στον Σταύρο Θεοδωράκη για το αν πρέπει να διεκδικήσει την ηγεσία από την Φώφη Γεννηματά | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης πρέπει να απαντήσει μέχρι αύριο στη Φώφη Γεννηματά για το αν το Ποτάμι θα συμμετέχει και αυτό στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά τη χλιαρή αντίδραση στο εγχείρημα συνεργασίας με την «Ώρα Αποφάσεων» της Αννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Φλωρίδη, η στάση του επικεφαλής του Ποταμιού έχει «χαλαρώσει» απέναντι στην ηγεσία της ΔΗΣΥ. Άλλωστε και στο πρόσφατο συνέδριο είχε ανοίξει διάπλατα την πόρτα της συνεργασίας αλλά με ορισμένους όρους.
Στη Σεβαστουπόλεως εκτιμούν πως η Κεντροαριστερή επιλογή αντί μιας Κεντροδεξιάς για εκλογική συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η σοφότερη, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν πιθανές απώλειες στελεχών που θα προσχωρήσουν άμεσα στη Νέα Δημοκρατία.

Υποψήφιος και ο Ραγκούσης
Από την άλλη, η υποψηφιότητα Καμίνη για την ηγεσία της ΔΗΣΥ δίνει άλλον αέρα στον Σταύρο Θεοδωράκη, για να εκφράσει αυτός αντί του δημάρχου Αθηναίων τα κεντρώα και σημιτικά στελέχη του χώρου απέναντι σε μια καθαρά κομματική υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά.
Μετά την Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Καμίνη, επίσημη υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου παρουσίασε τις θέσεις του για τη νέα ενωμένη προοδευτική παράταξη διεκδικώντας και την αρχηγία του φορέα. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ραγκούσης συμμετείχε στο εγχείρημα της Ώρας Αποφάσεων μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη όμως τελικά επέστρεψε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ