Μεγάλη διαδήλωση κατά του Τραμπ στην Αριζόνα -Φωνές, πέτρες, μπουκάλια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Τραμπ στην Αριζόνα -Φωνές, πέτρες, μπουκάλια [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία έκανε χρήση καπνογόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Φοίνιξ της Αριζόνας έξω από μια συγκέντρωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να ρίχνουν πέτρες κα μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών», δήλωσε ο εκρπόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Φοίνιξ Τζόναθαν Χάουαρντ. «Η αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος και να σταματήσει τις επιθέσεις», πρόσθεσε.

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Τραμπ στην Αριζόνα -Φωνές, πέτρες, μπουκάλια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, όμως τα μέσα ενημέρωσης της Αριζόνας κάνουν λόγο για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.

Εκατοντάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ έχουν συγκεντρωθεί στο Φοίνιξ για την πρώτη του πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει μετά τον σάλο που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Τραμπ στην Αριζόνα -Φωνές, πέτρες, μπουκάλια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Οι δύο γερουσιαστές της Πολιτείας της Αριζόνα, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, δεν ήταν παρέστησαν στη συγκέντρωση.

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Τραμπ στην Αριζόνα -Φωνές, πέτρες, μπουκάλια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Την ώρα που υποστηρικτές του Τραμπ εισέρχονταν στον χώρο της εκδήλωσης, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και φώναζαν: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή» και «Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στις φασιστικές ΗΠΑ».

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Τραμπ στην Αριζόνα -Φωνές, πέτρες, μπουκάλια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου απαντούσαν με συνθήματα όπως: «Χτίσε το τείχος», σε μια αναφορά στη δέσμευση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Τραμπ στην Αριζόνα -Φωνές, πέτρες, μπουκάλια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Ο Τραμπ ορκίζεται να κατεβάσει τα ρολά της κυβέρνησης, για να χτίσει το τείχος

Μέσα στο χώρο της συγκέντρωσης ο Ντόναλντ Τραμπ ορκιζόταν την ίδια ώρα πως θα κατεβάσει τα ρολά της κυβέρνησης αν αυτό είναι που χρειάζεται προκειμένου να χτίσει το τείχος κατά μήκος της μεθορίου των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Τραμπ στην Αριζόνα -Φωνές, πέτρες, μπουκάλια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είπε στους υποστηρικτές του ότι οι αντιπολιτευόμενοι Δημοκρατικοί είναι «κωλυσιεργοί».

Στη μία ώρα και είκοσι λεπτά που διήρκεσε η ομιλία του δεν παρέλειψε να επιτεθεί και πάλι στα ΜΜΕ, αυτή τη φορά κατηγορώντας τα ότι έδωσαν «βήμα» σε ακροδεξιές οργανώσεις.

Για ΝΑFTA και Βόρεια Κορέα

Παράλληλα είπε ότι σκέφτεται ότι «πιθανώς να καταλήξει με την κατάργηση της NAFTA», δηλαδή της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικό.

Αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα ο Τραμπ εμφανίστηκε κάπως αισιόδοξος όσον αφορά την πιθανότητα αποκλιμάκωσης της έντασης για το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ. Αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν είπε: «Σέβομαι το γεγονός ότι αρχίζει να μας σέβεται. Και ίσως, πιθανώς όχι, αλλά ίσως – να μπορεί να βγει κάτι θετικό».

Νέα επίθεση στα «ψεύτικα» ΜΜΕ

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Τραμπ στην Αριζόνα -Φωνές, πέτρες, μπουκάλια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Εν μέσω επευφημιών από τους οπαδούς του ο Τραμπ άρχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας έκκληση ενότητας στους Αμερικανούς, αλλά γρήγορα στράφηκε κατά των προσφιλών «εχθρών», αρχίζοντας από τα ΜΜΕ, που παρεξήγησαν, όπως υποστήριξε, τα «τέλεια» σχόλιά του για τα αιματηρά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ. Κατηγόρησε τους «πραγματικά ανέντιμους ανθρώπους στα ΜΜΕ και τα ψεύτικα ΜΜΕ» ότι «προσπαθούν να μας αρπάξουν την ιστορία και την κληρονομιά μας», επειδή, όπως είπε «δεν αγαπούν τη χώρα μας».

Ο Τραμπ διάβασε μάλιστα ένα τμήμα της ομιλίας που είχε δώσει λίγες ώρες μετά τα συμβάντα στο Σάρλοτσβιλ, παραλείποντας ωστόσο τον αμφιλεγόμενο ισχυρισμός ότι ευθύνονται «και οι δύο πλευρές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και τους Δημοκρατικούς, που, όπως υποστήριξε, «θέτοπυν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλης της Αμερικής» αντιδρώντας στο τείχος που εκείνος θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό. Είπε ότι αξιωματούχοι της υπηρεσίας Μετανάστευσης που εργάστηκαν στην περιοχή του υπογράμμισαν ότι είναι «ζωτικής σημασίας» να περιοριστεί η ροή των παράτυπων μεταναστών. Και κατέληξε!: «Αν πρέπει να κατεβάσουμε τα ρολά της κυβέρνησης, θα το χτίσουμε το τείχος».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-BBC)/ Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Αριζόνα φοίνικας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ