Μεγάλη άνοδος -Στη 12η θέση της UEFA η Ελλάδα - iefimerida.gr

Μεγάλη άνοδος -Στη 12η θέση της UEFA η Ελλάδα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνοδο δύο θέσεων έκανε η Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Σε συνδυασμό με τη νέα νίκη του Ολυμπιακού επί της Ριέκα αλλά και το μπόνους από την «είσοδο» των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους του Champions League, η Ελλάδα πέρασε την Τσεχία που ήταν 13η αλλά και την Αυστρία, που βρισκόταν στη 12η. Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες έβαλαν 200 βαθμούς από την επικράτησή τους, αλλά και 800 ως μπόνους, έτσι η Ελλάδα έφτασε τους συνολικά 26.400 βαθμούς.

Αν διατηρήσει αυτή τη θέση η χώρα μας, τότε την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει στα πλέι-οφ του Champions League (συνεπώς θα είναι εξασφαλισμένη η συμμετοχή στο Europa League). Ο δεύτερος θα παλέψει από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα μπει απευθείας στα γκρουπ του Europa League, ενώ ο τρίτος θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και ο τέταρτος από τον 2ο.

H βαθμολογία:

  • 11η Ολλανδία 28.549 
  • 12η ΕΛΛΑΔΑ 26.400 
  • 13η Αυστρία 26.225 
  • 14η Τσεχία 25.775 
  • 15η Ελβετία 25.000 
  • 16η Κροατία 24.250
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός Ελλάδα UEFA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ