Βαρκελώνη: Ελεύθερος ένας από τους κρατούμενους για το μακελειό - 3 στη φυλακή [εικόνα] - iefimerida.gr

Βαρκελώνη: Ελεύθερος ένας από τους κρατούμενους για το μακελειό - 3 στη φυλακή [εικόνα]

Ελεύθερος ένας από τους κρατούμενους για το μακελειό στην Βαρκελώνη/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δύο φερόμενα ως μέλη του τζιχαντιστικού πυρήνα, στον οποίο αποδίδεται η ευθύνη για τη διάπραξη των επιθέσεων στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς διατάχθηκε να προφυλακιστούν, ένας τρίτος ύποπτος δόθηκε εντολή να παραμείνει υπό προσωρινή κράτηση κι ένας τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δήλωσαν ισπανικές δικαστικές πηγές.

Ο δικαστής Φερνάντο Αντρέου δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για τον 21χρονο Μοχάμεντ Χούλι Κάρμαλ και τον 28χρονο Ντρις Ουκαμπίργια την προκαταρκτική κατηγορία για ανθρωποκτονίες, πρόκληση τραυματισμών τρομοκρατικής φύσης και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Και οι δύο προφυλακίστηκαν χωρίς χρηματική εγγύηση.

Παράλληλα, διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο Σαλ Ελ Καρίμπ, ο τρίτος ύποπτος, ο οποίος λειτουργούσε έναν ίντερνετ καφέ στο χωριό Ριπόλ, όπου ζούσαν τα περισσότερα από τα συνολικά 12 μέλη του πυρήνα, τουλάχιστον για 72 ώρες, όσο διαρκεί ακόμα η έρευνα της αστυνομίας.

Τον ύποπτο βαρύνουν υποψίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δολοφονίες τρομοκρατικής φύσης και κατοχή εκρηκτικών».

Ακόμη, ο δικαστής έκρινε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του Μοχάμεντ Αάλα, του τέταρτου υπόπτου, δεν επαρκούν και έδωσε εντολή να αποφυλακιστεί, υπό όρους.

Στο δικαστήριο κατατέθηκαν ααποδείξεις που δείχνουν ότι οι υπόπτοι για τρομοκρατία αγόρασαν μαχαίρια και τσεκούρι μόλις λίγα πριν από τη δεύτερη επίθεση.

Βαρκελώνη: Ελεύθερος ένας από τους κρατούμενους για το μακελειό - 3 στη φυλακή [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαρκελώνη τρομοκράτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ